Középiskolásokkal közösen kutattak

Szemináriumi feladat

28

Másodéves kommunikáció és PR szakos hallgatók kutatásokat szerveztek, amelybe középiskolás diákokat kellett bevonniuk. A szemináriumi feladat célja az volt, hogy az elméleti tudás megszerzése mellett a hallgatók gyakorlatban is kipróbálják, hogy milyen egy kutatás megszervezése, lebonyolítása.

Akutatások körülbelül három hónapot vettek igénybe, ez idő alatt a hallgatók felvették a kapcsolatot az iskolákkal, ahova majd személyesen ellátogattak és diákokat toboroztak. A középiskolások feladata az volt, hogy személyesen, interjú formájában válaszokat találjanak azokra a kérdésekre, amelyeket a hallgatók állítottak össze.
Összesen öt kutatási téma született: Szórakozási lehetőségek Csík­szentsimonban, Az iskola és a szülő viszonya, A Plugor Sándor Művészeti Líceum felszereltsége, A sepsiszentgyörgyi Református Kollégium felszereltségének megítélése, valamint a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium végzős diákok szüleinek véleménye az iskola nyújtotta továbbtanulási lehetőségeket illetően.
A félév végén, januárban a konferenciaszerű előadássorozat alkalmával a hallgatók bemutatták a kutatásszervezési munka folyamatát és eredményeit. Az előadáson vendégeik voltak azok a középiskolás diákok is, akik segítették a kutatásokat. A bemutatók után a középiskolások egyetemlátogatáson vehettek részt, amelyen a könyvtárat, a bentlakás szobáit, a laborokat és a stúdiót is szemügyre vehették. A programot közös ebéd zárta az egyetem menzáján.

Boros Szilvia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek