Közeleg az Odaadó est: Három kezdeményezés várja a közösség támogatását

14

Meghozta döntését a Székely­udvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) égisze alatt működő Jótékony közösség, hogy idén melyik legyen az a három helyi kezdeményezés, amely bemutatkozhat és támogatásért folyamodhat az Odaadó est elnevezésű rendezvényen.

Koraszülött családok támogatása, önismeret alapú vállalkozói kompetenciafejlesztő képzés középiskolásoknak, művészet- és kutyaterápia sérült gyerekek családjainak. Íme a három projekt, aminek megvalósulásához hozzájárulhat a közösség. Az SZKA programjában olyan kezdeményezések támogatásáról van szó, amelyek több személy életébe vinnének pozitív változást és hozzájárulnak az udvarhelyszéki közösség fejlődéséhez.

Kora-csodák, kora-család
A Lila Fejlesztőpont elsősorban a koraszülött családoknak és gyerekeknek szánta projektjét, de egyben a lakosság szélesebb körének figyelmét is fel kívánják hívni a koraszülés „problémájára”, hiszen az udvarhelyi statisztikák is igazolják, hogy a jelenség gyakorisága átlagosan 6 százalék és 9 százalék között van. A kezdeményezők összefognák a koraszülött gyerekeket nevelő családokat, egyfajta tematikus és támogató csoport indításával. A találkozókra szakemberek meghívását is tervezik.

Future Makers 2.0
A Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház második éve futó programjáról lapunk is beszámolt már. Ezúttal a megye középiskolásai számára, pontosabban olyan XI. osztályos diákcsoportok továbbképzésére gyűjtenének a szervezők, akik már részt vettek a program első szakaszában. A projekt alapvető célja a fiatalok vállalkozói személyiségének fejlesztése, illetve a vállalkozásépítés folyamatának és rendszerének megtapasztalása.

KARöltve
Kelemen Boróka kezdeményezésével a sérült gyerekek és családjuk életét szeretné segíteni. Ezt elsősorban művészet- és kutyaterápia segítségével, valamint az érintett anyák csoportjának kialakításával érné el.
Az SZKA tájékoztatása szerint a projektvezetőkkel a héten már elkezdik a közös munkát, és felkészítik őket arra, hogy a lehető leghatékonyabban mutathassák be elképzeléseiket az Odaadó Est vendégeinek, ezáltal minél több támogatást gyűjthessenek össze. Maga a Jótékony közösség egy adományozói kör, amelynek tagjai havonta hozzájárulnak az SZKA támogatásához, létrehozva egy támogatási alapot, amelyet évente egyszer osztanak szét, a március 19-i Odaadó estre pedig helyi magánszemélyek, vállalkozók kapnak meghívást. A tavalyi eseményen például közel 30 ezer lej gyűlt össze.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek