Közeleg a pályázati határidő

102

E hónap végén lejár az Országos Vidékfejlesztési Program mezőgazdászoknak szóló 16.1 és gyümölcstermesztőknek szóló 16.1a jelű intézkedés aktuális kiiírásának pályázati határideje: az idén meghirdett, kísérleti jellegű projektek, termelői együttműködések támogatását szolgáló intézkedésre legkésőbb április 30-ig, azaz hétfő délutánig fogadja az érdeklődők elektronikus úton feltöltött pályázati anyagait a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR).
A két intézkedés keretében a mezőgazdasági termelői csoportok és együttműködő felek a mezőgazdasági ágazathoz, illetve a gyümölcstermesztéshez kötődő új termékek és szolgáltatások, új feldolgozási módszerek és techikák kifejlesztésére, illetve az ágazat innovációját segítő kísérleti projektekre igényelhetnek támogatást.
Az AFIR honlapján elérhető adatok alapján mindkét kiírás iránt élénk érdeklődést tanúsítanak a pályázók: a kísérleti projektek támogatására szánt pénzügyi keretet máris többszörösen túligényelték. A 16.1 intézkedésre elkülönített 6,676 millió euróból tegnapig 50 projekten keresztül összesen több mint 21 millió euró, míg a 16.1a jelű alintézkedésen rendelkezésre álló 5,85 millió euró támogatási keretre 23 pályázaton keresztül több mint 9,6 millió euró támogatásra tartanak számot a pályázók. Egy pályázat keretében legtöbb 500 ezer euró, 100 százalékos vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek az innovátorok.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.