2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Közeleg a hangverseny

A Művészeti Alap Értetek és a Class Értékeink Egyesület szervezésében negyedik alkalommal várják a komolyzene szerelmeseit június 30-án, vasárnap a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házába. A Hazulról Hazaiaknak Gálakoncert idei műsora a történelmi Magyarország és a Kárpát-medence zeneszerzőinek állít emléket, emellett a nézők egy ősbemutatónak is tanúi lehetnek. Jegyek elővételben, illetve a kezdés előtti órában is válthatók.

Komolyzene, komoly elvárások. Visszatérő magaskultúra Fotó: László F. Csaba / Archív

Újból megnyitja kapuit az Erdély, Szé­kelyföld és az anyaország komolyzenei tehetségeit felvonultató hangverseny a Szakszervezetek Mű­ve­lődési Házában a Művészeti Alap Értetek és a Class Értékeink Egyesület szervezésében. A Hazulról Ha­za­iaknak Gálakoncert idei műsora a történelmi Magyarország és a Kár­pát-medence zeneszerzőinek állít emléket Csíkszeredában. Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla művei mellett felcsendülnek részletek Verdi Traviatájából is.
A komolyzene szerelmesei egy ősbemutatónak is szem- és fültanúi lehetnek. Szüts Apor, a Virtuózok felfedezettje karmesterként is bemutatkozik, és Quelque chose á la „grotesque” című, zongorára és kamarazenekarra írt művével áll a nagyközönség elé. A koncerten többek között fellép Bojtos Luca, a XI. Nemzetközi Léhár Ferenc Operett Énekverseny első díjasa, valamint az amerikai származású Berle Sanford Rosenbergnél tanuló tenor, Kovács Gábor is. A rendezvény során közreműködik a Csíki Kamarazenekar, az est házigazdája pedig Molnár Levente operaénekes.
A gálakoncert június 30-án, vasárnap 19 órakor kezdődik. Jegyek elővételben a bilete.ro oldalon, valamint a Csíki Mozi jegypénztárában (hétköznap 9–18 óra, szombaton 10–15 óra között), és a Szakszervezetek Művelődési Házában (hétköznap 11–13 és 17–19 között, előadás előtt egy órával) vásárolhatók.

Tíznapos mesterkurzus

Július 1-jétől hangversennyel záruló ARTSTART4U mesterkurzus kezdődik a Nagy István Művészeti Középiskola és a Vámszer Géza Népművészeti Iskola termeiben. Ezúttal több mint 60 diák vesz részt a tíznapos programban, elismert tanárok közreműködésével. Az érdeklődők július 10-én, a Csíki Mozi nagytermében tekinthetik meg a kurzuszáró koncertet. A belépés díjtalan.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb