Közeleg a bajnoki rajt

Új helyszínen készülnek az ökölvívók

248

Új helyszínen új kihívásokra készülnek a csíkszeredai Bene Regaz Sportegyesület tagjai: a hazai bajnokságok és Románia-kupa-küzdelmek mellett a nemzetközi porondra is kilépnének. Ehhez viszont bő egy hónapon belül egy országos bajnoki címre is szükség van. Török Eszter februárban a hazai bajnokság megnyeréséért küzd az U22-es korosztályban, ha nyer, Európa-bajnoki résztvevő.

Farkas József, Rostás Traian, Török Eszter és edzőjük, Todor Loránd a megyei sportgálán

Új helyszínen, remek körülmények között készülhetnek a Bene Regaz Sportegyesület ökölvívói. A csíkszeredai Brassói úti termüket elhagyták és a Venczel József Szakközépiskola egykori asztalosműhelyének, majd sporttermének helyt adó helyiségébe költöztek be, ahol immár profi körülmények között készülhetnek a sportolók a 2019-es idényre. Bő egy hónap múlva Török Eszter kezdi a hazai bajnoki sorozatot, majd a fiatalabbak is elkezdik a szereplést a Románia-kupában és az országos pontvadászatban.
– Még tavaly októberben sikerült új helyszínre költöznünk. A Brassói úti temünket kinőttük, így egy sokkal nagyobb helyiséget kerestünk. A Venczel József Szakközépiskola egykori asztalosműhelyé­nek, majd ideiglenes sporttermének helyt adó helyisége megfelelő volt számunkra, igaz, némi befektetést is kellett eszközölnünk ahhoz, hogy a körülmények megfeleljenek egy ökölvívóteremnek – mondta Todor Loránd. A Bene Regaz SE edzője lapunknak továbbá kifejtette, a mintegy tízezer lejes beruházással sikerült nemcsak korszerűbbé tenni a termet, hanem egy ringet is tudtak építeni. – L alakú a terem, és volt pont egy akkora hely, ahová egy szabványméretű ökölvívóring befért. Arra, hogy egy profi ringet vegyünk, nem volt pénzünk, de önerőből és mintegy 4500 lejes befektetéssel megoldottuk ezt is. Így sportolóink nemcsak a boxzsákokkal, hanem egymás ellen is tudnak harcolni – mondta az egyesület edzője.

Bajnoki rajt
Egyelőre pontos dátum nincs, de az biztos, hogy februárban rendezik az U22-es országos bajnokságot. Tavaly nyáron Török Eszter megnyerte az ifjúsági bajnoki címet a lányoknál, idén pedig az U22-es kategóriában áll rajthoz. A csíkszeredai sportoló Kolozsvár és Bukarest között ingázik időnként, hiszen a kincses városban egyetemista sport- és testnevelés szakon, míg a fővárosban a felnőtt női válogatotthoz jár összetartásra. A félév végi vizsgaidőszak lejárta után február másodikától Bukarestben készül majd az országos bajnokságra.
– Nagy lehetőség előtt áll Eszter, hiszen az országos bajnoki cím egyben azt is jelenti, hogy indulhat a márciusban Oroszországban sorra kerülő korosztályos Európa-bajnokságon. Egyelőre nem tudjuk, hogy az 54 vagy pedig az 57 kilogrammos kategóriában száll majd ringbe, ez majd a versenyt megelőző mérlegelésen derül ki. Azt viszont tudjuk, hogy Eszternek óriási esélye van az U22-es bajnoki cím megnyerésére bármelyik súlycsoportban indul – nyilatkozta Todor Loránd. A Bene Regaz SE edzője hozzátette, Török Eszter idén nemcsak az U22-es, hanem a felnőtt országos bajnoki címért is ringbe száll. – A felnőttek között is van esélye a végső sikerre, de a prioritás egyelőre az U22-es bajnoki cím és az Európa-bajnoki részvétel – tette hozzá Todor.
Tavaly egy aranyat és két bronzérmet szereztek a Bene Regaz SE sportolói az országos bajnokságokon, idén ennél többre vágyik az egyesület edzője.
– Bakó Norbert, Farkas József és Rostás Traian az ifjúsági, Hinyi Szabolcs pedig a serdülő korosztályban indul az országos bajnokságban és a Románia-kupában. A gyerek kategóriában egyelőre még nem dőlt el, ki száll ringbe a kupa és a bajnoki küzdelemben, de készülnek a sportolóink – nyilatkozta lapunknak Todor Loránd.
Az edző elmondta, a sportolók heti három nap, alkalmanként egy-másfél órát edzenek, idén pedig több klubbal is felvette a kapcsolatot, így elképzelhető, hogy nemcsak erdélyi, hanem moldvai regionális versenyeken is részt vehetnek a Bene Regaz SE ökölvívói.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek