péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Közelebb hozni egymáshoz a falusi és városi embert

Hetedik alkalommal várja a Falu a városban hétvégi eseménysora Csíkszeredában, az Óceán üzlettel szembeni zöldövezetben az érdeklődőket. A városiak megismerkedhetnek a háztáji állatokkal, mezőgazdasági gépekkel, illetve különböző tevékenységekkel, mint: kenyérsütés, tehénfejés, állatetetés.

Fotó: László F. Csaba / Archív

Több környékbeli gazda és egyesület képviselteti magát a környező falvakból a szombati és vasárnapi Falu a városban eseményen. A szervezők a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete és a Pogány-havas Kistérségi Társulás naponta 9 és 18 óra között várja a látogatókat.
– Célunk közelebb hozni a városi embert a falusi emberhez, megismertetve a falusi termékek származását – fogalmazott a főszervező Haschi András, a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) Hargita megyei igazgatója, hozzátéve: a városi polgár a médiából értesül a gazdálkodók támogatásairól, és azt hiheti, hogy könnyű ezekkel a hozzájárulásokkal gazdálkodónak lenni. Ez viszont korántsem ilyen egyszerű, ezért is fontos, hogy ezen a programon bárkinek lehetősége nyílik elbeszélgetni a gazdálkodó falusi emberekkel és betekintést nyerni összetett tevékenységükbe – nyomatékosította a főszervező, aki arra is kitért, hogy nagyobb változásokkal nem készülnek, mivel már így is elég komplexszé vált az esemény az utóbbi évek során.
Megközelítőleg 30-féle program közül lehet majd válogatni, ami érdekes lesz felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Megtekinthetők lesznek háziállatok: kecske, juh, tehén, ló, szamár; lesz állatsimogatás, állatetetés, tehénfejés, lovagolás, de betekintést nyerhetünk a kenyérsütés, a túrós puliszka készítése fortélyaiba is. Továbbá a Talentum Egyesület vonzó programokkal várja a gyermekeket, különböző mezőgazdasággal kapcsolatos gyermekfoglalkozásokra.

Barabás Emőke

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb