Közelebb hoznák Háromkutat

Gyimesi útfelújítások

45

Gyimesközéplokon tartott tegnap terepszemlét Hargita Me­gye Tanácsa és a község vezetősége, helyi lakosokkal együtt. A térségben két megyei út felújítása van jelenleg tervezés alatt: a 127A jelzésű, Bükkhavaspataka irányába vezető út 18,5 kilométeres szakaszát szeretnék felújítani egészen Neamţ megye határáig, illetve a 127B jelzésű, Jávárdipataka felé vezető 2,5 kilométeres szakaszt is felújítják. A tegnapi találkozón a két út korszerűsítésének terveit ismertették

A közel 20 km-es útszakaszon az aszfaltozás mellett négy hidat bontanak el és építenek újat helyébe, további két új hidat építenek még, valamint 31 átereszt cserélnek ki, egy szakaszon pedig vasbeton támfalat is építenek a patak mentén. A jelenleg aszfaltozott részt is teljesen felújítják a tervek szerint.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a beruházás meghaladja a megyei tanács erőforrásait, ennek ellenére nagy esélyek mutatkoznak arra, hogy uniós forrásokból vagy a kormánytámogatásból (a Helyi Fejlesztések Országos Programjából – PNDL) biztosítsák a finanszírozást.
– Turisztikai szempontból is jelentős előrelépés, amennyiben elkezdődik a két gyimesközéploki megyei út felújítása. Szeretnénk elérni, hogy akik a Gyilkos-tó felől érkeznek, itt tudjanak leereszkedni, Bükkhavaspataka irányába. Szeretnénk elérni a felújítással Neamț megye határáig, közelebb hozva ezáltal Háromkutat is – tette hozzá a megyei tanács vezetője.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.