Közelebb hoznák a falvakat a városokhoz

86

A kormány egyik fontos célkitűzése a város és a vidék közti életszínvonalbeli különbségek legalább 15 százalékkal való csökkentése 2020-ig – jelentette ki tegnap Viorica Dăncilă (képünkön) miniszterelnök.

A romániai községek egyesületének közgyűlésén felszólaló Dăncilă azt mondta: a kormányprogram értelmében 2020-ig 15 százalékkal csökkentik a városi és a vidéki települések közti életszínvonalbeli különbséget, és Romániát az Európai Unió legerősebb gazdaságai közé szeretnék emelni, hogy véget vessenek a fiatalok elvándorlásának.
Az említett célt az infrastruktúra-fejlesztésre fordított összegek növelésével, a lakosság jövedelmének növelésével, a közigazgatás reformjával és a bürokrácia csökkentésével igyekeznek elérni – tette hozzá a kormányfő.
Viorica Dăncilă szerint a Helyi Fejlesztések Országos Programjának második szakasza (PNDL 2) keretében 2017-ben 6800 tervet támogattak, összesen mintegy 30 milliárd lej értékben. Ebből 5431 terv a községekben valósult meg, és a rájuk fordított támogatás összértéke körülbelül 20,6 milliárd lej volt.
Dăncilă ugyanakkor azzal a kéréssel fordult a polgármesterekhez, hogy „felelősségteljesen” kezeljék a költségvetési összegeket, az egységes bértörvény előírásainak figyelembevételével.

Agerpres

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek