Közel végleges a magyar keret

Újabb szűkítés

87

A hajrához érkezett a magyar férfi jégkorong-válogatott felkészülése az alig pár nap múlva kezdődő Divízió I/A csoportos világbajnokságra. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány további két játékost küldött haza az edzőtáborból, és már csak a vészkapuson kell gondolkodjon. A romániai válogatott végleges keretéről még semmi hír.

Két játékossal csökkent a budapesti divízió 1/A-világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott kerete. Az egyik kimaradó Kiss Dániel, aki – a magyar szövetség (MJSZ) honlapjának beszámolója szerint – lábsérülést szenvedett a hétfői edzésen, így számára véget ért a szezon. A keret hét hátvédje közül hat ott volt a tavalyi tornán is. Sagert Kalvin visszavonult a 2017-es csapatból, Garát Zsombor, Gőz Balázs, Stipsicz Bence, Szirányi Bence, Varga Arnold és Wehrs Kevin ezúttal is kerettag, és hozzájuk csatlakozik Pozsgai Tamás, aki egy éve az utolsó szűkítésnél maradt ki.
A stáb megköszönte a munkát Somogyi Balázsnak, a MAC játékosának is. A csatárok közül kilencen szerepeltek a múlt évi, kijevi vb-n: Benk András, Erdély Csanád, Galló Vilmos, Hári János, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Nagy Krisztián, Sarauer Andrew és Vas János.
Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja így a húsz mezőnyjátékost – hét hátvédet és 13 csatárt – már kijelölte a vb-re az ukránok elleni, tegnap este lapzárta után véget ért, utolsó felkészülési mérkőzés előtt. Az edzők később döntenek arról, hogy ki lesz a vb-n szereplő két kapus és ki a tartalék.
Bodó Chris első világbajnokságán szerepelhet majd. A keretből ketten, Benk András és Vas János részese volt a tíz évvel ezelőtti szapporói feljutásnak is. A válogatott legidősebbje Vas János a maga 34 évével, a legfiatalabb pedig a 20 éves Garát Zsombor.
Öt magyar klub ad játékost a keretbe, hárman az Egyesült Államokban és Ausztriában szerepelnek, egy-egy hokis pedig svéd és finn együttesből érkezett.
– Az elmúlt két hétben igazán remek játékosokkal dolgoztunk együtt, nehéz volt dönteni a szűkítésről, minden kimaradó nagyszerű hokis – idézte Jarmo Tolvanent az MJSZ. – Különböző területeket figyeltünk és értékeltünk, mivel különleges helyzet egy hazai vb-n szerepelni. Sok szempontot figyelembe vettünk, de olyan játékosokat kerestünk, akik a kívánt szerepekbe illenek. Minden szerephez eltérő tulajdonságokra van szükség, ez volt talán a legfontosabb, amit vizsgáltunk.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek