Közel ötezren szedték a szemetet

Hargita megyében is sikeres volt a Let’s do it akció

61

Összesen 155 ország vett részt a Let’s do it akció idei kiírásán, amelynek célja, hogy ugyanazon a napon szedjék a szemetet, és takarítsanak a településeken kívül eső részeken. Románia hetedik alkalommal vett részt a környezettudatosságra nevelő kampányban, megyénkben pedig közel ötezer önkéntes járult hozzá annak sikeréhez.

Szemétszedés az utak mentén. Környezettudatosság Fotó: Kertész László

Minden települést igyekeztek megszólítani – részletezte lapunknak az akció Hargita megyei koordinátora, Csergő Ottó. Mint mondta, 29 önkormányzat csatlakozott megyénkből az idei tevékenységhez, és hozzávetőleg 4600 önkéntes gyűjtötte a szemetet az utak széléről és takarította a patakmedreket.
A koordinátor hozzátette, összességében elégedett a részvétellel, a kezdeményezés pedig elérte a célját, a környezettudatosság megerősítését. Csergő külön kiemelte a gyergyói részvételt, mondván, Gyer­gyótölgyes, Gyergyóholló, Bor­szék, Maroshévíz, Galócás, Gyergyó­várhegy, Gyergyós­zár­hegy, Gyergyóremete, Gyergyó­szent­mik­lós és Vasláb is részt vett az akcióban, ami örömteli. Arra is rámutatott, hogy különböző szervezetek, intézmények is csatlakoztak, mint például a hegyi csendőrök, a hegyivadász-alakulat, illetve a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park teljes személyzete.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek