2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Közel nyolcszáz középiskolás jelentkezett

A Sapientia–EMTE minden évben nyílt napokat szervez a középiskolások számára. Ezzel próbál segíteni a diákoknak abban, hogy jobban megismerjék az egyetemet. Az alapvető kérdések – milyen az egyetem?, milyen szakok vannak?, hogy néz ki belülről az épület?, milyenek a termek, laborok?, milyen a hallgatói, tanári közösség? – megválaszolása mellett a résztvevők betekinthetnek a sapientiás életbe.

Fotó: Sapientia / Facebook

Rendkívüli módon idén öt napig tart az eseménysorozat, így nem is csoda, hogy már megközelítőleg 800 középiskolás jelentkezett be a hét valamelyik napjára. Minden csoport regisztrációval kezd, majd az egyetemi bemutatón megismerhetik az intézményt. Ezt követően öt csoportra osztják a jelentkezőket és kampusztúrára indulnak. A kampusztúra során ellátogatnak az egyetem második emeletére, ahol a tantermekbe, a laborokba leshetnek be, ahol diákok kísérleteit nézhetik meg. Az egyetem stúdiójában megnézhetik az egyetem legújabb kampányvideóját, a videók elkészítésének folyamatát. Ezek mellett a Hallgatói Önkormányzat bemutatja a diákélet bulis oldalát. Sétálhatnak a könyvtárban, illetve betekintést nyerhetnek a bentlakási életbe, a szobák és a konyha meglátogatásával. A kampusztúra után minden diákot ebédre hívnak az egyetem menzájára.
Sokak számára itt kezdődik a nap fénypontja, hiszen a nap további részében a résztvevők szakmai foglalkozásokon vehetnek részt. Minden diák az érdeklődési körének megfelelően választhat a foglalkozások közül. Karunk tanszékei négy különböző foglalkozással készültek a hozzánk érkező diákoknak: a Humántudományok szakcsoport Karrier szabaduló szo­bával; a Társadalomtudomány szak­csoport Influencer roommal; a Gazdaságtudományok szak­csoport The maze runnerrel; a Mérnöki Tudományok szakcsoport Science bistróval.
Az első két nap tapasztalata után elmondható, nagy az érdeklődés. A diákok kíváncsiak, főleg az általuk kedvelt szakiránnyal kapcsolatban tesznek fel kérdéseket. Az eddig ide látogató diákok közül sokan szeretnék folytatni tanulmányaikat, és sokuk terveiben a Sapientia szerepel. Az egyetem továbbra is várja az érdeklődőket, és reméljük, a hét második fele is tapasztalatokkal, élményekkel telik.

Forika Erzsébet

Kapcsolódó cikkek:

14,351RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb