Közel kétszázan mókáztak

Másodszorra szervezett Gyereknapot a Csíki Titánok

390

Kicsik és nagyok hangulatos és ötletes rendezvényen ünnepelték együtt a gyereknapot a csíkszeredai József Attila Általános Iskola sporttermében, a Csíki Titánok Sportklub egyesülete szervezésében.

Érmek a formagyakorlat országos bajnokságról

Június elsején a sportos kavalkáddal jól összeilleszthető a kreatív szórakoztatás – vallhatja az a közel százhatvan személy, akik részt vettek a Csíki Titánok Sportklub által szervezett Gyereknapon. Az ingyenes kétórás programra egész családok „költöztek be” a József Attila iskola sporttermébe: a legkisebbeknek volt gyereksarok, ahol rajzolhattak, játszhattak, például az ide felállított csúszdán. A közös lufieregetéskor is megállapíthattuk, hogy sikerült mosolygós, szórakoztató családi napot szervezni.
– A célunk az volt, hogy minél több gyereket és szülőt egy időben egy helyre vonzzunk be, hogy a mindennapi lótás-futás után legyen lehetőség az időt közös programra fordítani, a szülőkkel együtt. Próbáltunk olyan feladatokat és próbákat kitalálni, ami kreativitást igényel – fogalmazott lapunknak Dombi Gyula főszervező.
A résztvevők a sok drukkolás és mókázás kísérte ügyességi játékokon túl kipróbálhatták a zumbát és a floorballt is. A sportterembe látogatók ugyanakkor megtapasztalhatták, hogyan zajlik egy taekwondo-edzés. Mint láthattuk, a legkisebbeket is részvételre csábította a „sámán” rúgópajzs, de az ütőbabákat is sokan felavatták. A közösségépítésnek is beváló programon az egészséges életmód meg a mozgás került előtérbe, és a lapunknak nyilatkozó szülők bevallása szerint sok jó ötletet kaptak ahhoz is, hogy például egy esős napon hogyan töltsék el hasznosan az időt otthon is, együtt a gyerekekkel. Minden próbát meglepetés-ajándékokkal és oklevelekkel díjaztak, a zárszóban pedig a részt vevő gyerekek, szülők nevében is megköszönték a szervezők a támogatást Hargita Megye Tanácsának, a Communitas Alapítványnak és Csíkszereda Önkormányzatának.

Három bajnok
Székelyudvarhely adott otthont szombaton a taekwondo WTF formagyakorlat (Poomsae) országos bajnokságnak, melyet gyerek, kisifjúsági, kadét, ifjúsági és felnőtt korcsoportokban tartottak. A csíkszeredai Csíki Titánok csapata, Dombi Gyula 2 Dan-os WTF Taekwondo, valamint 1 Dan-os ITF Taekwondo mester vezetésével, három arany- és egy bronzérmet szerzett egyéniben.
A formagyakorlat ob-n egyéniben első helyezést ért el három Csíki Titán: János Rózsa (kadét, +59 kg), Cojocea Leonard Alin (ifjúsági, -55 kg), és Dombi Gyula (felnőtt kategória, -87 Kg), ugyanakkor bronzérmes lett Potyó Anna (serdülő kategória-55 kg). Egyébként Dombi Gyula néhány hete részt vett a Taekwondo Európa-bajnokságon is, ahol egyéni erőtörés versenyszámban a negyedik helyet szerezte meg.

Gergely Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek