Közel kétszázan már visszajeleztek

Népszerű a „kék ház” ötletbörzéje

1 126

Népszerűvé vált a csíkszeredai­ak körében a régi Művészeti Népiskola épületének közösségi fel­hasz­nálásáról szóló ötletbörze, amelyet Petőfi 36 néven a mű­em­lék épület új tulajdonosa, a helyi Hilcon Kft. indított. Eddig csak­nem kétszázan mondták el írás­ban, hogyan fordítanák a közös­ség hasznára a „kék házként” is ismert belvárosi ingatlant, a kez­de­ményezők legszebb reményeit is meghaladta a helyi lakosság ér­deklődése.

A patinás saroképület. Ötlet bőven van Fotó: László F. Csaba

Vizi Balázs, a projekt vezetője kérdésünkre elmondta: egyelőre nem kívánják közzétenni, hogy milyen javaslaok érkeztek, hiszen a javaslatok beküldési határideje január 15., és nem szeretnék befolyásolni a későbbiekben jelentkezőket. Érdeklődésünkre hozzáfűzte: olyan javaslatok is érkeztek, amelyre egyáltalán nem számítottak, általánosságban véve pedig elmondható, hogy kreatívak, ugyanakkor akadnak köztük egyszerűek is.
– Szinte óránként jön egy javaslat, és amikor elindítottuk, percenként írt egy-egy válaszadó – közölte lapunk érdeklődésére Vizi Balázs. Hozzáfűzte: eddig mintegy kétszáz ötlettel, javaslattal rukkoltak elő a csíkszeredaiak, nem számítottak ennyire intenzív érdeklődésre.
A január 15-i határidő után kiértékelik a válaszokat. Ezzel egyidőben nagy valószínűséggel szóba állnak néhány véleményezővel – az elképzelések részletesebb tisztázása érdekében –, főként akiknek a jól meghatározott ötletük mellett a megvalósíthatóság kapcsán is konkrét elképzeléseik vannak, valamint a segítségüket is felajánlották. Természetesen előnyben részesülnek azok, akik elérhetőségüket is megadták..
A Petőfi Sándor és Kőrösi Csoma Sándor utca sarkán 1902-ben dr. Bochkor Béla ügyvéd által építtetett műemlék épületet a csíkszeredai Hilcon Kft. közhasznú célra kívánja felhasználni. Ezért várják az ötleteket az office@petofi36.com villámpostacímen és petofi36.com portálon.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek