Közel a bajnoki címhez a Ferencváros

Igazi hokicsemege a Vákárban, vendéggyőzelmekkel

61

Igazi play-off hokit hozott a Csíkszeredai Sportklub és a Fe­rencváros-Telekom két csíkszeredai mérkőzése az Erste Liga döntőjében. Mindkét nap a vendégek örvendhettek, és ezzel egy győztes meccsre kerültek a bajnoki címhez.

Két sokgólos pesterzsébeti meccs után Csíkszeredában már a Csíkszeredai Sportklub és a Ferencváros-Telekom is megmutatta, hogy tudnak védekezni is. Két izgalmas meccsel folytatódott az Erste Liga döntője.

Hosszabbítás döntött
A gólcunami az első meccsen is elmaradt, ami volt Pesterzsébeten. Mindkét csapat alaposan odafigyelt a kapuk előtti területekre, és a lövősávokat is igyekeztek lezárni. Ennek ellenére az első ziccer a túloldalon maradt ki, Rafaj előtt volt ajtó-ablak helyzet, de mellé durrantott közelről. Ezt követően szűkebb időközönként rázta meg magát, hol a Sportklub, hol a Ferencváros, de a távolról érkező kísérleteket vagy blokkolták, vagy a kapusok hárítottak. A fegyelmezett játéké volt a főszerep.
A második felvonás is hasonló szellemben kezdődött. Ahogy viszont a percek pörögtek lefelé, úgy lett aktívabb a hazai csapat, ugyanakkor megnyíltak a lehetőségek a vendégkontrákra. A meccs feléhez közeledve Krasznoszlobodcev ütőjében maradt a gól, csakúgy, mint pár percre rá Nagy Gergőében. A vendégek kapitánya viszont hamar kiharcolt egy előnyt is. Sulakov kiállítását ellenben remekül túlélte a kék-fehér alakulat, hogy öt az öt ellen Rokaly közelről Aranyt fejvédőn találja. Sőt jöhetett ez első hazai előny, de csak helyzetecskéket jegyezhettünk fel. Másodpercek voltak még hátra a második felvonásból, amikor megtört a jég. Egy bevetett korongra nem korcsolyáztak rá a hazaiak, és ezt Switzer használta ki, aki a kapu mellől remekül tálalt a jó ütembe érkező Tóth Adrián elé és szerezte meg a vezetést.
A harmadik harmadban jönnie kellett előre a Sportklubnak, csak épp nehezen tudott. A vendégek remekül tördelték a Sportklub játékát, de sikerült erőt meríteni és felpörögni. Jött is a kiállítás és az egyenlítés. Sulakov kék vonalas löketébe Becze ért bele, remek ütemben kiegyenlítve az állást. Öt az öt ellen újfent veszélyesebb volt a hazai csapat, és ennek egy kettő az egy elleni kontra adhatott volna csattanós választ, de Jászai szabálytalanul állította meg Valchart. A fór során Arany tartotta csapatában a lelket, Taratuhin pedig a vasat is eltalálta. Egyenlő létszám mellett fordult a kocka. Megrázta magát a Ferencváros, sikerült nagyobb nyomást helyezniük a hazaiakra, Lundström viszont a helyén volt.
Jöhetett a hosszabbítás. A ráadás percei során nem nagyon látszott a fáradtság a játékosokon, akik a játékkal törődtek. A Sportklubnál Becze hatalmas helyzetet hagyott ki, egy védővel a nyakán sikerült Arany kapuját megkerülje, de már nem tudta az üres kapuba kanalazni a pakkot. A 68. percben Perrier viszont eldöntötte a meccset. A vendégek 15-öse háromszor vesztette el, majd szerezte vissza valahogy a pakkot a Sportklub harmadában, hogy Switzert játssza meg, akinek lövését még elsőre fogta Lundström, de a kipattanót Perrier bevágta.

Potyagólok
Másodjára is csöpögésig telt a Vákár Lajos Műjégpálya a döntő negyedik összecsapására, és a két csapat is azt nyújtotta, amit várni lehetett. Oda-vissza, tempós hokival kezdődött a meccs, és hamar megdolgoztatták a hálóőröket a felek. Előbb Salló mentett a gólvonalról, majd túloldalt Becze kínálta meg Aranyt. A nyílt sisakos harcnak egy vendég emberelőny vetett véget, amelyet túlélt a Sportklub, majd Antal Zsombot előtt adódott lehetőség. Kakaskodás is volt bőven ekkor, Pavuk és Bíró kétszer is megtalálta egymást. Az első gólra 12 percet kellett várni, amikor Karmeniemi ártatlan lövése átcsorgott Lundströmön. Alig másfél percen belül újból a svéd kapus került előtérbe, aki Pavuk nem túl erős löketét épp az üresen álló Tóth Richárd elé paskolta, aki köszönte szépen a lehetőséget. Ekkor felpörgette a játékát a kék-fehér csapat, és meg is lett az eredménye. Emberelőnyben Sulakov passzából Becze volt eredményes.
A második felvonásban sem álltak le a rohanással a felek. Arany pedig sokkal jobban meg volt dolgoztatva, mint a hazai kapus. Ugyanakkor a meccs hevében szemmel láthatóan megsokszorozódtak a hibák mindkét oldalon. A meccs felét átlépve újabb fórt kapott a hazai csapat, igaz, ezúttal 4–3 ellen próbálkozhattak. S tették ezt sikerrel: Belov löketébe Becze nyúlt bele jó érzékkel. Az egyenlítő gól után a vendégek első sora és Nagy Gergő került főszerepbe, aki a kapu előterébe verekedte magát, ahol ziccerben Rokaly Sz. szabálytalanul állította meg. Az előnyt nagyon megnyomták a vendégek, de a svéd kapus állta a sarat, bravúrok sorát mutatta be. A harmad végét a hazaiak tölthették előnyben, de ezúttal Arany volt a főszereplő.
Az utolsó felvonásra is hullámzó volt a játék, egyik csapat sem tudott tartósan a másik fölé kerekedni. Alig 10 perccel a vége előtt nagy lehetőséghez jutott a vendégalakulat, hiszen előnyben játszhattak, de sikertelenül. Az 55. percben Switzer szólóba ugrott ki, de Lundström hárítani tudott, majd ziccert is rontott. Alig több mint 3 perc volt hátra, és Lundström újfent bakizott. Rantanen lövését nézte el, és a pakk a hálóban kötött ki. Mindent beleadott a hátralevő percekben a Sportklub, de az egyenlítés elmaradt.

Erste Liga, döntő

3. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom 1–2 (0–0, 0–1, 1–0, 0–1) – h. u. /Becze (47.), illetve Tóth A. (40.), Perrier (68.)/.
4. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom 2–3 (1–2, 1–0, 0–1) /Becze (18., 32.), illetve Karmeniemi (12.), Tóth R. (13.), Rantanen (57.)/.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Ferencváros javára.
A további műsor: kedd, 5. mérkőzés: Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (18.30, M4).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek