Közel 50 kilométer megyei út újul meg a jövőben

Szerződéskötés jelentős uniós finanszírozásról

351

Az Oklánd és Vargyas közötti Hagymás-tetőn, Hargita és Kovászna megye határán írták alá múlt csütörtökön azt a – főként európai uniós támogatásokat előirányozó – finanszírozási szerződést, amelynek köszönhetően Udvarhelyszéken több mint 48 kilométer, míg Erdővidéken közel 13 kilométer megyei besorolású utat újítanak fel.

Átrajzolják a forgalom térképét. Új utak, új lehetőségek Fotó: Márk Boglárka

Az egyik legnagyobb székelyföldi beruházásnak nevezte az uniós támogatásból megvalósuló munkát Borboly Csaba és Tamás Sándor, Hargita, valamint Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Hargita megyében a megújuló útszakasz Kovászna megye határától Oklánd, Homoródszentmárton, Kányád és Felsőboldogfalva községeken halad át, ahol csatlakozik a Székelyudvarhelyre és a Sóvidékre vezető 13A jelzésű országútba. A Kovászna megyei Vargyast, Olaszteleket és Barótot érintő útvonalon haladva pedig a 60-as európai útra térhetnek rá az arra járók.
A szerződést Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója is a helyszínen látta el kézjegyével. Kifejtette, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a megyék közötti forgalom akadályoktól mentes legyen.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök reméli, hogy az új utak arra biztatják majd a környék lakosságát, hogy itthon keressék a boldogulásukat, és hazavonzza azokat, akik jelenleg külföldön dolgoznak.
– Néhány évvel ezelőtt azt mondtuk, hogy ki kell építeni Székelyföld belső úthálózatát, most ebbe az irányba tettünk meg fontos lépést. A közeljövőben 33 megyei utat szeretnénk felújítani, ezekből tíz Udvarhelyszéken található. Ez a beruházás az eddig elzárt településeket is segíti – jelentette ki Borboly Csaba.

Márk Boglárka

A cikk a Hargita Népe április 4-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek