Közel 300-an korcsolyáztak – Jégre vitték a várost

100

Nemrég ismét eleget tettek a többéves hagyománynak, és immár 14. alkalommal vitték jégre a várost a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Kar Hallgatói Önkormányzatának lelkes szervezői, egy látványos és élményekben gazdag jégkarnevál erejéig.

A Vákár Lajos Műjégpálya adott otthont idén is a február végén megrendezett eseménynek. A rendezvényen Mi­hály Gergő, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) elnöke köszöntötte a szép számban összegyűlt érdeklődőket, majd a műkorcsolyás bemutató után szabad volt a jég.
A fáradtságot zsíros kenyérrel, míg a hideget forralt almalével lehetett elnyomni. A majdnem kétórás jégkarnevál látványos lé­zershow-val zárult.
Kérdésünkre Klárik Anna Helga, a HÖK programokért felelős alelnöke elmondta: a rendezvény legfőbb célja, mint ahogy azt a jelmondata is sugallta, az volt, hogy jégre vigyék a várost. Köszönetét fejezte ki a szponzoroknak a támogatásért és a közreműködésért (Sapientia, Nagymama cukrászda, Árvácska virágbolt, Vákár Lajos Műjégpálya).
A már hagyománnyá vált eseményt minden bizonnyal jövőre is jégre viszik. A közelgő eseményekről bárki időben tájékozódhat a Csíkszeredai Hallgatói Önkormányzat Facebook-, illetve Instagram-oldaláról.

Szőke Zsuzsa

A cikk a Hargita Népe március 7-i számában jelent meg.

[box type=”shadow” ]Mától új rovattal bővül a Hargita Népe. Első kézből, egyetemi hallgatókként, heti rendszerességgel szeretnénk bemutatni a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának azon oldalát, ami nemcsak a fiatalokat és a Sapientiához kötődő személyeket célozná meg, hanem a környék lakosságát is, illetve mindenkit, aki betekintést szeretne nyerni az itteni életbe.

[/box]

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek