2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Közbeszerzés tíz tömbház felújítására

Kivitelezőt keres a gyergyó­szent­miklósi önkormányzat tíz tömbház felújítására. Néhány napja meghirdették a közbeszerzési eljárást, május 24-ig várják a cégek jelentkezését.

Helyi cégeket látnának szívesen kivitelezőként Fotó: Lázár Hajnal

Mint ismert, több nyertes pályázatnak köszönhetően összesen 29 tömbház hőszigetelését végzik el Gyergyószentmiklóson. A beruházás 60 százalékát az Európai Unió és a román kormány támogatja, 15 százalék az önkormányzatra, 5 százalék pedig a lakosokra hárul.
Több lakossági fórumra került már sor, ahol az érintett lakástulajdonosokat tájékoztatták a részletekről. Az, hogy egy-egy családnak mennyibe kerül majd a munkálat, függ az épületek típusától, illetve attól is, hogy az egységes munkálatokon kívül még milyen javításokat igényeltek. A lakók saját részüket több részletben fizethetik ki, az első tíz tömbház esetében április 30. volt az első részlet befizetésének határideje, május folyamán pedig a többi érintettnek is fizetnie kell a megszabott 10 százalékot.
Az önkormányzat munkatársai a tömbházankénti gyűléseken azt tapasztalták, hogy a nagy többség együttműködő ez ügyben. Több tömbházban is vannak viszont olyanok, akik nem értenek egyet a felújítással, nem akarják fizetni a rájuk eső részt. Törvény írja elő azonban, hogy ha egy adott lakószövetség 60 százaléka egyetértett egy döntésben, akkor az a többi 40 százalékra is érvényes.
A Virág negyed 45-ös tömbház E lépcsőháza, a 46-os, 49-es, 51-es tömbház, a Bucsin negyed 18-as, 23-as, 24-es, a Miron Cristea utca 8-as, valamint 9–11-es és a Fejér Dávid utca 7-es tömbház esetében néhány napja meghirdették a közbeszerzési eljárást a kivitelező cégek kiválasztása érdekében, jövő péntekig várják az ajánlatokat.
Nagy Zoltán polgármester hangsúlyozta: helyi és környékbeli cégek jelentkezését remélik, éppen ezért nem együtt hirdették meg a tíz tömbház munkálatainak elvégzését, hanem három szerződésre – 3-3, illetve 4 épület felújítására – jelentkezhetnek az érdeklődők.
Az első tíz tömbházat követően következik a Virág negyed 43-as és 44-es, a Bucsin negyed 2-es, 6-os, 10-es, 11-es, 20-as tömbházai, két tömbház a Kórház utcából, valamint a Forradalom negyed 9B tömbháza. Ezt követően pedig a Forradalom negyed F, B, G, 9, I 40-es tömbházai, a Bucsin negyed 3-as és 12-es tömbházai, a Virág negyed 19-es tömbháza és a Gyilkostó sugárút 5B tömbházának szigetelésére keresnek majd kivitelezőt.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb