csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kovásznai siker a Székely Vágtán

A Klapka-indulóval, díszmenettel és hatalmas székely zászló felvonásával kezdődött el a 9. Székely Vágta a háromszéki Óriáspince-tetőn szombaton. A Székely Vágtát Kovászna város színeiben versenyző Fazakas János Alpár nyerte.

A rajt előtt ugyan leesett a lováról, ám mégis könnyedén nyerte a Székely Vágtát Fazakas János Alpár és Pillangó

Szombaton és vasárnap immár kilencedik alkalommal tartották meg a háromszéki Óriáspince-tetőn a Székely Vágtát, illetve a Góbé futamot. Az ünnepség a Klapka-indulóval, díszmenettel és hatalmas székely zászló felvonásával kezdődött el, a zászlót a Szilaj Hagyományőrző Egyesület közreműködésével húzták fel, majd dr. Nagy József Vágtafőkapitány átvette Tamás Csabától, Farkaslaka képviselőjétől, a tavalyi Székely Vágta győztesétől az 1845-ös mintázatú lovastiszti vándorszablyát, amelyet a döntő után az idei nyertes őriz egy éven keresztül. Szombaton az előfutamokat, vasárnap a döntőket tartották.
A Székely Vágta döntőjében a szombati előfutamokat megnyerő négy ló és lovas vívott, a címvédő Tamás Csaba, Fiber nevű lovával Farkaslaka színeiben, Bartha Ferenc Pasadenával Előpatakot képviselte, Antal Csaba Shaba levű lovával Csíkdelnének versenyzett, és Fazakas János Alpár Pillangó nevű lovával Kovászna városa színeiben állt rajthoz. A rajt előtt Pillangó ugyan ledobta hátáról lovasát, ám Fazakas János Alpár gyorsan visszapattant a nyeregbe, majd a rajtot követően sikerült az élre törnie és magabiztosan őrizte első helyét egészen a befutóig. A második helyen Tamás Csaba Fiber nevű lovával ért célba, míg a Pasadena nyergében ülő Bartha Ferenc lett a harmadik, míg az újoncként benevezett és döntőig lovagoló csíkdelnei Antal Csaba és Shaba nevű lova a negyedik helyen zárt. Az októberi, budapesti Nemzeti Vágtán a Székely Vágta első három helyezettje, illetve az eseményt szervező Sepsiszentgyörgy lovasa vehet majd részt.
A szombati előfutamok alapján három lovas jutott a Góbé Futam vasárnapi döntőjébe, ám a csíkszentkirályiak lova megsérült, így csak Bereck színeiben versenyző Mojzi Árpád Amira nyergében és a Kászonaltíz színeiben futó Ferencz Árpád Tajga lovával vonult a pályára. Az első két körben fej fej mellett haladt a két lovas, ám ezt követően Ferencz Árpádnak sikerült megszereznie a vezetést, és magabiztos előnyre téve szert megnyerte a székelyföldi házi versenynek számító Góbé futamot.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb