Koter Vilmos kiállítása a bukaresti Cseh Központban

909

A Csíkszeredában élő fiatal képzőművész, Koter Vilmos alkotásaiból nyílik ma tárlat Bukarestben, a Cseh Központ Future Museum (A jövő múzeuma) elnevezésű kiállítóterében. Az egyéni tárlat címe: A mi történetünk jobb, mint a tied. A kiállításon többek között – A hatalom játéka címmel – egy három és fél méter magas installáció látható két fényképfelvétel társaságában. A művész minimalista gesztusaival ragadja meg a környező világ vizuális ingereit, a mai társadalom jelenségeit.
A bukaresti Cseh Központ cseh kormányzati intézményként a Cseh Köztársaság értékeit kívánja népszerűsíteni és a két ország közötti kapcsolatokat erősíteni. A központ munkatársai főként a fiatalabb korosztályt kívánják megszólítani rendezvényeikkel, bemutatva számukra a kortárs cseh képzőművészet és színpadi művészet kiamagasló eredményeit, de dokumentumfilmeket is vetítenek, zenei programokat szerveznek, fotó- és építészeti kiállításokat rendeznek. De olyan témák is szerepelnek kínálatukban, mint a környezetvédelem, a társadalmi és emberi jogi kérdések.


2016 januárjában nyitotta meg a Cseh Központ a Future Museum elnevezésű kiállítóhelyet, amely nyitott platformként áll a romániai és a Moldova Köztársaságbeli művészek rendelkezésére. A galéria ars poeticája a feltáratlan ötletek, az ismeretlen szándékok, a felfedezetlen sémák és az előzménytelen tervek bemutatása.
Ebbe illeszkedik bele Koter Vilmos művészete. A tárlat ma délután 6 órakor nyílik a Future Museumban (Bukarest, Ion Ghica u. 11. sz.), és munkanapokon látogatható 9.00–16.30 óra között szeptember 6-ig.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.