Kötelezők behúzva

Erste Liga

35

Mind a Csíkszeredai Sportklub, mind a Gyergyói Hoki Klub behúzta a kötelező győzelmeit a hétvégén a jégkorong Erste Ligában. A kék-fehérek mindkét meccsüket az utolsó harmadban döntötték a maguk javára végérvényesen, míg a piros-fehérek amilyen könnyen vették a Vienna Capitals II. elleni találkozójukat, olyannyira megszenvedtek a Schiller-Vasas SC ellen.

Saját dolgát nehezítette meg helyenként a Sportklub Fotó: László F. Csaba

Papíron könnyebb meccsek elé néztek a székelyföldi alakulatok a jégkorong Erste Ligában, és ezt maximális pontszámmal a zsebben tudták le.

Döntő utolsó harmadban
A Csíkszeredai Sportklub előbb pénteken a Schiller-Vasas SC-t, majd vasárnap este a Vienna Capitals II-t fogadta a saját közönsége előtt. A Vasas ellen a kék-fehérek két harmadon át nem azt játszották, amit tudnak, és ez az eredményjelzőn is meglátszott. Az utolsó húsz percet viszont alaposan megnyomták, és ennek köszönhetően végül magabiztos győzelmet arattak. Hasonló volt a forgatókönyv a vasárnap esti bécsiek elleni összecsapáson, azzal a különbséggel, hogy a vendégekkel sokkal masszívabb játékot mutattak, és helyenként alaposan meggyűjtötték a nem maximális erőbedobással és koncentrációval játszó hazaiak dolgát. Ezúttal is a harmadik felvonás volt a döntő, amikor sorozatban négy gólt szereztek.

Szenvedtek a Vasas ellen
A Gyergyói Hoki Klub váltott felállásban fogadta a székelyföldre látogató csapatokat. Vitalij Donyika tanítványai ezúttal komolyan beleálltak a Vienna Capitals II. elleni meccsbe, és nem követték el az első hazai meccsükön látott hibákat, így jó játékkal 5–2-re nyertek. Némi meglepetésre viszont vasárnap este meggyűlt a bajuk a Vasas ellen. Hiába szereztek gyorsan gólt a piros-fehérek Péter révén, azt továbbiak nem követték. Sőt a második felvonásban sem tudtak olyan nagy nyomást gyakorolni a vendégek kapujára, hogy az gólt eredményezzen. Ennek ellenkezője történt: Bödök egyenlített. Az utolsó felvonást újfent jól kezdte a GYHK, és Vesutkin góljával visszavették a vezetést, de Bödök két és fél perccel a vége előtt egyenlített. Alig 30 másodperc múlva viszont Tománek villant, és Ladányi hiába hozta le kapusát, ez már újabb gólt nem eredményezett.

Eredmények, Erste Liga

Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Schiller-Vasas SC 8–3 (1–2, 2–1, 5–0) /Sulakov (8.), Bíró (32.), Panov (34.), Valchar (41., 58.), Salló (45.), Becze (46.), Györfy (50.), illetve Gágyor (13.), Bödök (20.), Székely-Mádai (34.)/; Gyergyói Hoki Klub – Vienna Capitals II. 5–2 (2–0, 2–1, 1–1)
/Karpusz (11., 21.), Góga (14.), Barabás (39.), Péter (49.), illetve Hittunen (31.), Saari (60.)/; Újpest – Brassói Corona 0–3 (0–0, 0–2, 0–1); Ferencváros-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 2–3 (1–2, 1–0, 0–1).
Vasárnap: Csíkszeredai Sportklub – Vienna Capitals II. 7–1 (1–1, 2–0, 4–0) /Panov (18.), Valchar (25., 46., 57.), Részegh T. (32.), Becze (43.), Casaneanu (56.), illetve Bauer (20.)/; Gyergyói Hoki Klub – Schiller-Vasas SC 3–2 (1–0, 0–1, 2–1) /Péter (6.), Vesutkin (47.), Tománek (58.), illetve Bödök (40., 58.)/; Dunaújvárosi Acélbikák – Brassói Corona 2–5 (0–3, 1–1, 1–1); Fehérvári Titánok – Debreceni DEAC 4–2 (1–1, 1–0, 2–1). A Hokiklub Budapest – Újpest mérkőzés tegnap este lapzárta után ért véget.
A mai műsor: Ferencváros-Telekom – Fehérvári Titánok (19) és Debreceni DEAC – Brassói Corona (21).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek