Kötelező győzelmek előtt

45

Két mérkőzés erejéig újból hazai környezetben lépnek pályára a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapatai a hétvégén. A székely csapatok ezúttal a mezőny alsó részéhez tartozó csapatokat fogadnak. Itthon kell tartani a pontokat.

Legutóbb sem termett babér a Vasasnak Csíkszeredában Fotó: Pál Zoltán

A tökéletes idegenbeli túrát követően hazai jégen bizonyíthat a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában. Pénteken az utolsó helyen álló Schiller-Vasas SC, majd vasárnap a Vienna Capitals II. érkezik a Vákár Lajos Műjégpályára.
A Hozó Levente által dirigált csíki csapatnak mondhatni kötelező a hat pont itthon tartása. A Vasas ellen eddig kétszer találkoztak a fiúk és mindkétszer magabiztos győzelem lett a vége. A bécsi csapat viszont először fog Csíkszeredába érkezni az idei szezonban. Igaz, a felek alig egy hete már egymásnak feszültek az trák fővárosban, ahol háromgólos kék-fehér-siker született. Ezúttal is a három pont megszerzése a cél.

Visszavágni Bécsnek
A Gyergyói Hoki Klub váltott ellenfélválasztással vívja a meccseit, mint a Sportklub. Előbb Bécset, majd a Vasast fogadják.
A Vienna Capitals II.-nek van miért visszavágjon Vitalij Donyi­ka tanítványainak, hiszen a legutóbbi gyergyószentmiklósi mérkőzésükön alaposan megviccelték őket. Ez lesz a felek harmadik egymás elleni meccse, hiszen előbb Bécsben még nyerni tudott a GYHK, hogy hazai pályán meglepő egy-nullás vereséget szenvedjenek el, alaposan felborítva az előzetes papírformát. Azóta viszont a piros-fehérek összekapták magukat, sokkal jobban játszanak és nem vaslószínű, hogy még egyszer beleesnek a csapdába a fiatal bécsiek ellen. Miként az sem várható, hogy a Vasas ponttal vagy épp pontokkal menjen el.
Mind a Csíkszeredai Sportklub, mind a Gyergyói Hoki Klub mérkőzései egyaránt 18.30 órai kezdéssel rajtolnak.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek