Kötelező beoltatni a kutyákat: Büntetéssel járhat a mulasztás

50

Február közepéig minden kutyát kötelező beoltatni veszettség ellen – hívja fel a gyergyószentmiklósi kutyatartók figyelmét a körzeti állatorvos. Akik ezt elmulasztják, büntetésre számíthatnak. Az ebeket a rendelőbe vihetik a gazdák, vagy kérésre házhoz is megy az állatorvos.

Minden kutyát beoltanak veszettség ellen                                                                                  Fotó: Lázár Hajnal

A kutyák, de az emberek egészsége érdekében is fontos az ebek veszettség elleni beoltása és féregtelenítése. E célból rendszeresen oltáskampányt szerveznek. Dr. Gáll József körzeti állatorvos elmondta, már novemberben elkezdték a kutyák oltását, több száz eb megkapta a vakcinát, de a kampány még egy hónapig folytatódik. 15 lejbe kerül az oltás, ez az összeg a féreghajtást is tartalmazza. Azok a kutyatartók, akik elmulasztják az ebek beoltatását, büntetésre számíthatnak, ami több száz lejre is rúghat. Az állatorvos megjegyezte, az országos nyilvántartásból könnyedén kikereshető lesz, hogy mely kutyák nem kapták meg a kötelező vakcinát. Elmondta azt is, nemcsak a büntetés elkerülése végett fontos az oltás beadatása, ugyanis amennyiben egy veszett állat megharap valakit, az akár halálos kimenetelű is lehet az emberre nézve, ha nem kerül elég hamar orvoshoz. Éppen ezért az állatorvos azt javasolja a kutyatartóknak, gondolkodjanak és cselekedjenek felelősen.
A kutyák oltását február közepéig kötelező beadatni. A gazdák elvihetik kedvenceiket az állatorvosi rendelőbe, de akár házhoz is megy a körzeti állatorvos előzetes egyeztetés alapján (0266–361623).

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek