Kötelező a győzelem

Nehéz mérkőzésre számíthat az SZFC

56

A 24. játéknap összecsapásaival folytatódnak hétvégén a román labdarúgó-bajnokság harmadik vonalának küzdelmei, amely során az FK Csíkszereda a tavaszi szezont borzasztóan kezdő Marosvásárhelyi MSE-t fogadja, míg a Székelyudvarhelyi FC a Barcarozsnyói Olimpic vendége lesz. Az FK-nak kötelező a győzelem, míg az SZFC alaposan meg kell dolgozzon a pontért.

Papíron könnyű meccs elé néz az FK Fotó: Halmágyi Zsolt

Beérte a listavezető Lénárd­falvi AFC-t az FK Csíkszereda a labdarúgó harmadik liga Erdélyi csoportjában, miután a legutóbbi fordulóban két góllal legyőzte a közvetlen riválist. Ebből fakadóan remek lelkiállapotban várhatják a csíkiak a soros bajnoki találkozót, amelyen ma 17 órától a Marosvásárhelyi MSE-t fogadják.
Az FK nem botlott még a tavaszi idényben, minden meccsét hozni tudta, és újfent állnak a feljutási remények. A marosvásárhelyi alakulat viszont az ellenkező utat járta be. Míg az ősszel még bentmaradást jelentő helyen álltak és a középmezőnyhöz tartoztak, addig tavaszra szétestek. Kulcsjátékosok hagyták el a csapatot, akiket nem sikerült pótolni. Ez pedig oda vezetett, hogy sorra veszítik el a meccseiket. Csoda kellene ahhoz, hogy Csíkszeredából pontot raboljanak, mint tették az ősszel.
A Székelyudvarhelyi FC célja, hogy a bentmaradást elérje és a középmezőnyben megkapaszkodjon. Mészáros Alpár tanítványai pedig jó úton járnak, és már a 12., az utolsó pozíción állnak, amely harmadik ligás tagságot biztosít jövőre. A mezőny viszont szoros, és hogy ezt a helyezést sikerüljön megtartani, ahhoz a tavasszal kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Barcarozsnyó Olimpic otthonában kellene helytállni szombaton 17 órától.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek