Koszta Attila is reagált: Ügyvédi hiba a szeparatizmus?

36

Általános megbízást adott egy ügyvédnek, hogy próbálja megakadályozni a Székelyudvarhelyért Párt bejegyzését. Koszta Attila szerint a megnevezésében a várost is magában foglaló helyi párt megosztottságot és félrevezetést okoz a helyhatósági választásokon. Azt állítja: az ügyvéd félreértette.

A felkérésben nem pontosítottam, hogy milyen cikkelyekre hivatkozzon a beadványban, arra kértem, hogy fellebbezze meg. Ő (az ügyvéd – szerk. megj.) ezt a megosztottságot félreértelmezte, de a következő tárgyalási határidőre a félreértelmezhető alátámasztásokat korrigáljuk – írta Koszta Attila szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.
Koszta szerint „egy újabb párt a magyarlakta településeken az erdélyi magyarság megosztottságát jelentené, és erre nincs most szükség”. Azt állítja, hogy „a bejegyzés előtt álló Székelyudvarhelyért Párt alapítói félretájékoztatnák az udvarhelyi választópolgárokat, közigazgatási szempontból kisajátítanák a várost, elhitetvén a városlakókkal, hogy ez az egyetlen párt, ami a városért tenni akar”. Megjegyzi, hogy nem tagja egy pártnak sem.
Koszta az érintettség jogán szólalt meg, miután kiderült, hogy ő nyújtott be ún. beavatkozási kérelmet a bírósághoz, arra hivatkozva kívánta megakadályozni az új párt bejegyzését, hogy az szeparatista, autonómia-törekvésű párt lenne.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek