Köszönöm, Ferenc pápa!

3 210

Igen, nem csalás, nem ámítás, a szentatya tényleg Csíksomlyóra látogatott! A közös ima a katolikus egyház vezetőjének jelenlétében egészen máshogy visszhangzott a Nyeregben, többen sírva fakadtak, s zsebkendőjüket szorongatva figyelték Ferenc pápa minden mozdulatát. Valóban különleges, csodálatos élmény volt!
Az elmúlt hónapok hisztijei, pánikrohamai és széthúzásai semmissé váltak arra a másfél órára, amíg a szentatya a Hármashalom-oltárról nézett le a székely közösségre. Megható pillanatok voltak, s én leginkább annak örültem, hogy erre a rövid időre el tudtam távolodni a háborgó kommentelőktől, az ítélkező hozzászólásoktól, s rosszalló véleményektől.
Mert valljuk be, nem egészen tudtuk úgy megélni a várakozást, ahogy azt kellett volna. Akinek fontos volt és értékesnek tartotta a pápai látogatást, egyebet sem hallott, csak negatív véleményt, s ilyen általános hangulatban egyszerűen nem lehetett kellőképpen felkészülni a nagy találkozásra. A Ferenc pápa érkezése előtti napon is terjedt a rosszindulat a közösségi médiában, és azt éreztem, hogy már nem tudom tolerálni mindezt.
Rosszulesett az, hogy a közösség ennyire megosztott, és szűk látókörű tud lenni, s képes csúfot űzni Szent Péter utódjából. Úgy éreztem, hogy az elmúlt hónapok kötekedései kiölték belőlem a kezdeti örömöt, s hogy már nem tudok félrenézni, amikor átkozódást látok a Facebookon. Bevallom, az utóbbi időben gyakran éreztem késztetést arra, hogy jól odamondjak a mindent tudó és hitükben kiemelkedő kommentelgetőknek, akik jól helyretették Ferenc pápát.
Mégsem tettem meg. Az viszont tény, hogy frusztrált voltam, s már-már azt vizionáltam, ahogy a szentatya három arra járó juhásznak misézik a Nyeregben, s győz az érdektelenség. Aztán szombaton elindult a tömeg. Amikor láttam, hogy milyen sokan gyalogoltak a Hármashalom-oltár felé, valamiféle elveszett remény tért vissza belém.
Nem a gyűlölködés győzött, s ez mindent megváltoztatott. Ferenc pápa itt volt, nekünk misézett, hozzánk beszélt, s ezt az emléket már senki nem tudja elvenni tőlünk! Köszönöm Ferenc pápa, hogy ezt átélhettem, s már jöhetnek is a negatív hozzászólások, úgysem számít semmit…

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek