Körvonalazódik a tavalyi finálé – Hátrányban a Progym

52

Alaposan meglátszott a Gyer­gyó­szentmiklósi Progym jégkorongcsapatának teljesítményén, hogy közel másfél hónapig nem játszottak mérkőzést, és ennek megfelelően két nagyon sima mérkőzésen kerültek hátrányba a Brassói Coronával szemben a román bajnoki elődöntőben.

Nem tudott felnőni a Brassói Corona játékához a Gyergyószentmiklósi Pro­gym a román jégkorongbajnokság elődöntőjének első két brassói meccsén. A piros-fehérek játékán nagyon meglátszott, hogy közel másfél hónapig nem volt meccsük, és ezt az Erste Liga elődöntőjéből érkező Corona ki is használta, kétséget nem adtak afelől, hogy ki az esélyes a fináléba kerüléshez.
A Progym az első meccs 28. percéig még tudta tartani a lépést a Brassóval, és ekkor csupán 1–1 volt még az állás, de a folytatásban alaposan felborult a pálya, és a hazaiak végül simán húzták be a meccset. A párharc második felvonásán a Cenk alattiak már az első felvonásban eldöntötték a meccs sorsát, amikor háromgólos előnyre tettek szert. Ebből végül kényelmes 6–0 is lett, hogy majd a végén Góga szerezze meg a szépítő vendég találatot.
A három nyert mérkőzésig tartó párharc Gyergyó­szent­miklóson folytatódik csütörtökön, és ha kell, akkor pénteken. Ötödik meccs esetén a párharc visszatér Brassóba, méghozzá vasárnap.
A másik ágon a Csíkszeredai Sportklub összesítésben 2–0-ra vezet a Bukaresti Steaua ellen, és a tervek szerint a harmadik mérkőzést csütörtökön 18 órától rendezik, Brassóban.

Román bajnoki, elődöntő
1. meccs: Brassói Corona – Gyergyószentmiklósi Progym 5–1 (0–0, 4–1, 1–0) /Knyazev (22.), Filip (28.), Walls (35., 38.), Tranca (41.), illetve Butszenko (25.)/.
2. meccs: Brassói Corona – Gyergyószentmiklósi Progym 6–1 (3–0, 2–0, 1–1) /Nagy (6.), Macmillan (7.), Walls (15., 48.), Zabludovszkij (32.), Macmillan (33.), illetve Góga (57.)/.

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 20-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek