péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Körvonalazódik a Szejke kerete

Alig egy hét múlva elkezdi a soron következő bajnoki idényre a felkészülést a Szé­kely­udvarhelyi Szejke SK má­sodosztályú férfi kézilabda­csa­pata. Hargitafürdőn alapoznak, majd hazatérnek Szé­kelyudvarhelyre. Az edzőtábor kezdetéig viszont erősítik a keretet és bajnoki címre is esélyes csapatot igyekeznek kialakítani.

Egykori kézilabdázók találkoztak Székelyudvarhelyen

Feljutnának a másodosztályból az első ligába a Szé­kely­udvarhelyi Szejke SK férfi kézilabdázói, akik hamarosan nekivágnak a nyári munkának. Alakul a jövő évi keret is.

Edzőtábor Hargitafürdőn
A Szejke SK másodosztályú férfi kézilabdacsapata július 15-én, hétfőn kezdi meg a felkészülési időszakot a szeptemberben kezdődő új idényre. A Sipos Lóránt vezetőedző által irányított csapat Hargitafürdőn kezd egy egyhetes alapozó edzőtáborral, majd napi két edzéssel folytatja a nyári felkészülési periódust. Az új idényben az első osztályba jutás lesz a Szejke SK célkitűzése.
A bajnokság alapszakaszának lebonyolítási rendje nem változott, bár még pontosan nem lehet tudni, hogy hat- vagy nyolccsapatos lesz-e a Szejke SK csoportja. Akárcsak a legutóbbi idényben, az alapszakaszból a csoport két első helyezettje jut az elődöntő tornára, az onnan is továbbjutók pedig újabb négyes tornát játszanak. Itt már változás lesz, nem kiesős rendszerben játszanak a csapatok, hanem itt is mindenki megmérkőzik mindenkivel, az első két helyezett feljut a Bölények Ligájába, a harmadik és negyedik helyezettek pedig osztályozókat játszanak az első osztályos csapatokkal.

Két hosszabbítás, két új játékos
Az elmúlt időszakban további játékosokkal állapodott meg a Szejke SK. Első körben két sportoló szerződést hosszabbított Kónya Hunor-Barnabás, illetve Fekete Róbert személyében. A 24 esztendős Kónya a legutóbbi idényben alapembere volt a csapatnak és 60 gólt jegyzett. A 22 éves Fekete a tavalyi szezonban, sérülése ellenére, 80 gólt szerzett.
A két hosszabbítás mellett két új játékost is bemutattak, akik viszont a Székelyudvarhelyi KC neveltjei, de a csapat felbomlása után Magyarországon, Orosházán játszottak. A 193 centiméter magas balátlövő, Mihály Zsolt, két évre írt alá. 35 alkalommal volt román ifiválogatott, míg Orosházával egy idényt az első-, egyet pedig a másodosztályban töltött, a csapattal bajnok lett a magyar NB1B-ben. Ugyancsak Orosházáról érkezik haza az irányító Balázs Botond is. A 22 éves irányító legutóbbi idényében 21 mérkőzésen 91 gólt szerzett, nagyban hozzájárulva csapata bajnoki címéhez a másodosztályban.

Hónap végén kezdenek az ifik
A Székelyföldi Kézilabda Akadémia csapatai egységesen július 29-én kezdik meg a felkészülést az új idényre. Augusztusban minden ificsapat edzőtáborba megy, az egyik lánycsapat például a Csallóközben edzőtáborozik majd, de az ifi 3-as és 4-es csapatok Brassóban felkészülési tornán is részt vesznek. Az SZKA felkészülési programját ezekben a napokban tervezik meg az akadémia edzői és vezetői.

Összegyűltek az egykori kézilabdázók
Sokadszorra gyűltek össze Székelyudvarhely volt kézilabdázói az elmúlt hét végén. Olyan egykori és jelenlegi kézilabdázók is hazajöttek a jeles alkalomra, mint Jakab László, Orbán Levente, Ilyés Ferenc vagy Gábor Lőrinc. A kétnapos találkozó első napja a sportcsarnokban barátságos focimeccsel kezdődött a fiatalabbak és az idősebbek között, majd szombaton reggel a székelyudvarhelyi temetőkben egykori edzők, játékvezetők, csapatvezetők és kézilabdázók (Szabó Dénes, Gálovits Sándor, Barabás Árpád, Dolga-Adolffy Sándor, Vass Botond, Zsombori László, Kis János) sírjait koszorúzták meg. Másnap lejátszották a hazaiak és a külföldön élők közötti hagyományos kézilabdameccset, ezen békés, 21–21-es döntetlen született.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb