Kortárs művészeti kiállítás nyílt

75

Megnyílt tegnap a Lakóca Alkotócsoport Origó című tárlata a Megyeháza Galériában. Az alkotók műveiket az eredet, a források, az inspiráció jegyében hozták létre és mutatták be a közönségnek.

Madaras Péter perfor­man­szával indult a rendezvény. A Lakóca csoport alkotója kukorica- és búzaszemekből, medveürülékből formált koponyával keltette fel az érdeklődők figyelmét. A bemutató során hátrafelé haladt, majd a földre ejtette a koponyát és a szétszóródó magok előtt tisztelgett. A tágabb közérthetőség kedvéért lapunk kérésére elmondta, „visszament az időbe”, és tiszteletét fejezte ki annak az örökségnek, amit őseink elültettek, hátrahagytak.
Vargha Fruzsina művészettörténész ismertette a háromszéki Lakóca hegy nevét viselő alkotócsoport tevékenységét. Kiemelte: a kortárs művészet rendkívül fontos különböző, egyedi műfajok megismertetésében. A munkák egyediek, van köztük absztrakt és könnyen értelmezhető egyaránt. Lehet látni többek közt festményeket, grafikákat, szobrokat. A tárlat július 11-ig várja a látogatóit.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.