Korszerűsítik a mentőállomást

Új mentőt kaptak, hamarosan a garázsokat is felújítják

58

Új mentőautót kapott nemrég a Gyergyószentmiklósi Mentőszolgálat. Hamarosan az épület és a garázsok felújítására is sor kerül majd.

Felújításra szorul a mentőállomás épülete és garázsai Fotó: Lázár Hajnal

Néhány hete a megyei men­tőszolgálat Gyergyó­szent­miklósra egy új men­tőautót küldött, amelyet azóta rend­szeresen használnak a szolgálat munkatársai. Mint elmondták, orvosos mentőről van szó, jól felszerelt, korszerű, tágas jármű, mellyel kritikus állapotban lévő beteget is biztonságosan lehet szállítani.
Hamarosan további változások is lesznek a mentőállomáson, ugyanis felújítják a garázsokat és az épületet. Erre 200 ezer lejes támogatást szavazott meg Hargita Megye Tanácsa.
– Ez az összeg arra elég, hogy elkezdjék a munkát, a teljes felújítás egy korábban készült terv szerint meghaladja a 800 ezer lejt – mondta Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke.
Hozzátette, a szükséges összeg további részének előteremtésében is segíteni szeretne, ígéretet kapott arra vonatkozóan is, hogy erre akár kormányzati támogatás is érkezhet a városnak. Barti hangsúlyozta, a cél az, hogy a mentősök jobb körülmények között végezhessék munkájukat.
A mentőállomás által használt ingatlanok a helyi önkormányzat tulajdonát képezik, így az előkészítés és a felújítás megszervezése a városháza feladata. Nagy Zoltán polgármester az ügy kapcsán azt mondta, a korábban készült tervek aktualizálása az első lépés ez ügyben, ennek folyamatát már elindították, azt követően írják ki a közbeszerzési eljárást, hogy kivitelezőt találjanak. A munkát a régi garázsok felújításával kezdik majd.
A Gyergyószentmiklósi Mentőszolgálatnál egyébként jelenleg öt mentőautót használnak, hogy minél hamarabb eljussanak a városban és a környékbeli településeken segítséget kérő betegekhez. A gyergyói mentősöket tavaly 3665 alkalommal riasztották, idén pedig már több mint 2200 alkalommal mentek ki betegekhez.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek