Korszerű játszótér

Jó ütemben halad az építési munka a korondi játszótéren. A tervek szerint két hét múlva akár birtokukba is vehetik már a gyerekek. A játszóteret a kicsik és a nagyobbak igényeinek is megfelelő, korszerű elemekkel szerelik fel. 

A kezdeményezés hiánypótló, mivel a településen eddig nem volt olyan hely, ahol nyugodtan tudjanak játszani nagy- és kisgyerekek egyaránt. A munkához augusztusban kezdtek hozzá, és a tervek szerint a hónap végére sikerül is befejezni, így nemsokára birtokukba vehetik a gyermekek. Amint azt Katona Mihály, a település vezetője elmondta, szülői kezdeményezésre született meg a játszótér létrehozásának gondolata, a fiatal családok fogalmazták meg erre vonatkozó igényüket a polgármesteri hivatal felé, mondván a családoknak szükségük van egy olyan korszerűen kialakított helyre, ahová kivihetik gyerekeiket játszani.

– A beruházás összértéke 500 ezer lejre tehető, amelyet helyi költ­ségvetésből biztosítottak. Az összegből a területet is rendezték, megvásárolták a korszerű játékelemeket, padokat, sőt egy olyan részt is kialakítanak, ahol nagyobb gyerekek vagy akár felnőttek is kikapcsolódhatnak, edzhetnek, szabadtéri erőgépek segítségével. A játszóteret biztonsági gumiszőnyeggel látták el, futópáját építenek körülötte – tájékoztatott a polgármester.

Mint mondta, az elemeket úgy válogatták össze, hogy kisebb és nagyobb gyerekeknek is megfeleljen és egyaránt jól érezzék majd magukat. A tér közepére játékkastélyt építettek, különböző nagyságú és formájú csúszdákkal, de mászófal, akadálypálya, hinták is lesznek, a kicsik legnagyobb örömére. A játékelemek fa és műanyag kombinációjából készültek. Az új játszótér az egészségügyi központ mellett kapott helyet, itt volt az önkormányzatnak egy közel 25 áras területe, ahol meg tudták valósítani a beruházást. A játszóteret kerítéssel is körülvették a gyermekek fokozott biztonsága érdekében.