szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kőrösi Sándor Zoltán alkotásai Csíkszeredában: Gazdag, mély és érthető

Egy művész meglátja a tárgyban, a témában rejlő bensőséget és képes megjeleníteni, kifejezni azt. A különleges tárgyak, ősi szimbólumok, a mélybeli érzelmek és a fény bűvöletében él Sándor és ezeket építi be munkáiba – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Kőrösi Sándor Zoltán festőművész és fotós kiállítását Tóth László főkonzul, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője.

Tegnap délután 5 órától tekinthették meg az érdeklődők Kőrösi Sándor Zoltán kiállítását a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Festészetére a dekorativitás, az intenzív színhasználat, a meleg színek túltengése, a különböző érzelmek, bonyolult témák megjelenítése jellemző. A tegnap látott művek az utóbbi évben születtek, és annak okán nem láthattak régebbi festményeket is Csíkszereda lakosai, mivel egy budapesti tűzvészben 40 év munkája megsemmisült.
A művész munkáit bemutatta már Csehországban, Németországban, Szlovákiában, Olaszországban, valamint Oroszországban. A festészet mellett fotózással is foglalkozik, leginkább csendéleteket és tájakat örökít meg Kőrösi Sándor Zoltán.
− Oroszországban egy évvel hamarabb fejezhettem be tanulmányaimat a társaimhoz képest. Annyira kedvelték munkáimat, hogy majdnem az összeset megtartották, beleértve a vizsgamunkámat is – számolt be lapunknak Kőrösi Sándor Zoltán, díszlet- és jelmeztervező, festőművész és fotós.
Az eseményt Laczkó Gyula, a Nagy István Művészeti Középiskola zenetanárának szaxofonjátéka színesítette. A festőművész reméli, hogy nemcsak festményeit mutathatja meg a csíkszeredai tárlatlátogatóknak, hanem mihamarább az általa készített fotókat is.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb