Koronavírus: Vagy van két új megbetegedés a megyében vagy nincs

Ellentmondó adatok

106

Ellentmondó adatokat közöltek ismét a hatóságok a Hargita megyei megbetegedésekről. Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) közétett adatai szerint összesen 22 koronavírusos beteget tartanak nyilván Hargita megyében azaz újabb két fertőzést regisztráltak tegnap óta. Ehhez képest a Hargita megyei kormányhivatal azt közölte lapunkkal, hogy csak húsz megbetegedés van a megyében, azaz nincs újabb megbetegedés tegnap óta. Az adatok közötti eltérést korábban a központi informatikai rendszer működéséből fakadó hiányosságokkal magyarázták.

A Hargita megyei prefektusi hivatal közlése szerint eddig 20 személynél mutatták ki megyénkben a koronavírussal való fertőzöttséget, ebből 7 személy gyógyultan hagyhatta el a kórházat, egy személy elhunyt, tizenkettőt a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházban kezelnek.

Hargita megyében a tegnapi adatokhoz képet 52-ve többen, 297-an élnek intézményes karanténban és 281-en tartózkodnak házi elkülönítésben.

A stratégiai kommunikációs törzs ugyanakkor közölte: eddig 175.374 tesztet végeztek el országszerte, 12.240 az igazolt koronavírusos megbetegedések száma, 262-vel nőtt az elmúlt 24 órában, 4.017-en meggyógyultak, 221 beteget az intenzív osztályon ápolnak. Országos szinten 12.053-an élnek intézményes karanténban, 22.229-en tartózkodnak házi elkülönítésben. Jelenleg 695 a koronavírus áldozatainak a száma.

HN-összeállítás

 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.