Koronavírus: Szombat déli adatok

2 730

Összesen 3613 igazolt koronavírusos megbetegedést tartanak nyilván országszerte, Hargita megyében egy igazolt esetről tudnak a hatóságok, Kovászna megyében 37, Maros megyében 57 az igazoltan fertőzöttek száma – közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Törzs (GCS).

Ezen kívül országszerte 15252-en élnek intézményes karanténban, 113449-en házi elkülönítésben tartózkodnak, szombat kora délután 141 volt az elhunytak száma. Az elmúlt 24 órában négyszázharminccal nőtt az igazolt esetek száma. A fertőzöttek közül 329-en meggyógyultak elhagyták a kórháza. Jelenleg 119 beteget ápolnak az intenzív osztályon.

Intézményes karanténba helyeztek 1479 olyan személyt, aki nem tartotta tiszteletben a házi elkülönítésre vonatkozó szabályokat. Az intézményes karantént 53 személy hagyta el, őket újabb két hétre intézményes karanténba utalták.
Országos szinten eddig 36 092 tesztet végeztek el.
Szombat kora délután újabb katonai rendelet jelent meg, ezek szerint Țăndărei települést vesztegzár alá helyezték, és felfüggesztették pár országba a repülőjáratokat.

Hargita megyei prefektusi hivatal ugyanakkor lapunkkal közölte: a megyében jelenleg egy igazolt koronavírusos esetet tartanak nyilván, 193-an tartózkodnak intézményes karanténban, további 1672-en házi elkülönítésben élnek. A járvány kezdete óta a karantént 21-en hagyhatták el, a házi elkülönítésből 2213-an jöhettek ki. A kormányhivatal közleménye szerint az eddigi vizsgálatok megállapították, hogy a jelenleg nyilvántartott egyetlen koronavírusos beteg nemrég elhunyt hozzátartozója szintén fertőzött volt. Valószínűleg a külföldről hazatérő családtagjától kapta el a koronavírust. A hatóságok a koronavírussal fertőzött beteg öt családtagján kívül további negyven ember helyeztek házi elkülönítésbe. A koronavírusos beteget a székelyudvarhelyi városi kórház fertőző osztályára szállították. Orvosi megfigyelés alatt áll.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek