Koronavírus: reagált a katolikus egyházfő: Ferenc pápa: azt kértem Istentől, állítsa meg járványt

19

Elszalaszthatatlan lehetőséget nyújt a „konkrét gesztu­sok” felfedezésére az új típusú koronavírus-fertőzés Fe­renc pápa szerint, aki a La Re­pubblica című olasz napilapnak adott, tegnap megjelent interjúban elmondta, hogy elsősorban a járvány megállításáért imádkozik ezekben a nehéz napokban.

A katolikus egyházfő úgy vélte, a járványhelyzet lehetőséget ad azokra az apró, de konkrét gesztusokra, cselekvésekre, amelyek erősítik a kapcsolatot a hozzánk közel állókkal. Hangoztatta: meg kell értenünk, hogy a kis dolgokban kincs rejlik. „Ha így éljük meg ezeket a napokat, nem pazaroljuk őket feleslegesen” – jelentette ki Ferenc pápa. Példaként említett egy tál meleg ételt a rászorulóknak, de gyengédséget a családtagok felé is, jelképes ölelést, telefonhívást rokonoknak, ismerősöknek.
Vannak apró „hétköznapi rész­letek, amelyek értelmet adnak az életnek, közösséget és párbeszédet teremtenek közöttünk” – nyilatkozott Ferenc pápa. Kifejtette, az eddig megszokott rohanó hétköznapokban a családok is gyakran teljes csendben étkeztek, de nem azért, mert egymást hallgatták: „a szülők evés közben a tévét nézik, a gyerekek pedig a telefonjaikat”.
Ferenc pápa hétfőn a Vatikánból a római Santa Maria Maggiore-bazilikába ment autóval, ahol a római népet oltalmazó Szűz Mária-ikonnál imádkozott. Innen a San Marcello al Corso templomba ment át a csodatevő feszülethez, amelyet 1522-ben hordoztak végig a városon, hogy véget érjen az akkori pestisjárvány. Az egész világot bejárták a felvételek, amelyek a teljesen kihalt római belvárosban a templomba gyalogosan tartó pápát örökítették meg.
Ferenc pápa az interjúban kijelentette, azért imádkozott, hogy az Úr állítsa meg a mostani járványt. „Állítsd meg a kezeddel! – ezt kértem tőle” – mondta az egyházfő. Hozzátette, aki nem hívő és nem imádkozik, az is „megtalálhatja az utat a jóban, amelyben hisz. Hihet a körülötte lévő emberek szeretetében, és ott reményre is találhat”. A 83 éves Ferenc pápa a járvány miatt szintén lezárt Vatikánvárosban maradt, imáit, beszédeit egyenes internetes közvetítéssel sugározzák.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek