Koronavírus: meghaladta a 15 ezret a fertőzöttek száma az országban

151

320 új fertőzöttet regisztráltak tegnap óta, így elérte a 15 131-et a koronavírusos esetek száma országszinten – közölte szombat délben a Stratégiai Kommunikációs Törzs (GCS).

A jelentés szerint 926-ra emelkedett az elhunytak száma a tegnapi 898-hoz képest; az intenzív osztályokon 245 személyt ápolnak.

A koronavírussal fertőződött betegek közül tegnap óta 489-en gyógyultak meg.

Hargita megyében nem jegyeztek újabb megbetegedést az elmúlt 24 órában – tudtuk meg a prefektusi hivatal szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből. A közölt adatok szerint a 21 regisztrált személy közül 16-an meggyógyultak, egy személy elhunyt, négy személyt pedig a székelyudvarhelyi kórházban tartanak orvosi felügyelet alatt.

A megyében jelenleg 309-en vannak intézményes karanténban – hat személlyel kevesebben, mint tegnap – , 271-en pedig otthoni elkülönítésben tartózkodnak.

Az országos nyilvántartásban 24 Hargita megyei fertőzött személy szerepel: a prefektusi hivatal korábban a megyei és országos adatok közötti eltérést a statisztikai intézet adatbázisában lévő pontatlanságokkal magyarázta.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.