Koronavírus – Az ENSZ-főtitkár szerint világjárvány gyűlöletlavinát indított el

35

A COVID-19 világjárvány „gyűlölet- és idegengyűlölet-lavinát” indított el – jelentette ki pénteki közleményében Antonio Guterres, az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) főtitkára.

Antonio Guterres ENSZ-főtitkár Fotó: un.org

Az AFP hírügynökség jelentése szerint – amelyet az Agerpres idéz – Antonio Guterres kiemelte: „Bünbakot találunk, fenntartjuk a félelmet. Az idegenekkel szembeni gyűlölet terjed az interneten és az utcákon. Az antiszemita jellegű összeesküvés-elméletek elszaporodtak, muszlomok válnak a járvánnyal összefüggésbe hozható támadások áldozataivá” – fűzte hozzá.

Guterres szerint „a migránsokat és a menekültekeket azzal vádolták meg, hogy a vírust terjesztik és megtagadták tőlük az orvosi ellátást”, miközben „terjedni kezdett” az a „visszataszító ötlet”, miszerint a legveszélyeztetettebbek közé tartozó idősek feláldozhatóak”.

„Az újságírók, az egészségügyi szakemberek, a humanitárius dolgozók és az emberi jogvédők célkeresztbe kerülek csak azért, mert a munkájukat végzik” – fogalmazta meg kritikáját az ENSZ főtitkára.

Mint mondta, „határozott fellépésre van szükség ahhoz, hogy véget vessük világszerte a gyűlöletbeszédnek”, és arra a kérte a közösségi hálózatok üzemeltetőit, hogy „tegyenek többet a rasszista, nőgyűlölő és káros tartalmak” ellen.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.