2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Koronavírus a Coronánál is

Elmaradt a Sapientia U23 jégkorongcsapatának páros összecsapása a Brassói Corona ellen, miután a Cenk alatti gárdában is akadt vagy akadtak játékosok, akik megfertőződtek az új koronavírussal.

Eredetileg két-két meccset rendeztek volna a román jégkorongbajnokságban tegnap, illetve ma este. Brassóban a Corona vendége a Sapientia U23 kellett volna legyen, míg Galacon a VSK a Bu­ka­res­ti Stea­uát fogadta.

Az előbbi páros összecsapásait viszont el kellett halasztani, miután a brassói csapatban is felütötte fejét az új koronavírus. Minderről a Sapientia U23 csapatának közösségi oldala számolt be.

„Az eredeti ütemezés szerint idegenben játszottunk volna a Brassóval, azonban a hazai csapat soraiban megjelent a koronavírus, ezért halasztásra kerül sor. Kitartást és gyors felépülést kívánunk minden érintettnek! A tervek szerint a következő meccseinkre szintén Brassóban kerül majd sor november 10–11-én. Akkor a Steaua vendégei leszünk” – áll a Sapientia U23 közleményében.

A Brassó lapzártánkig semmilyen információt nem közölt. Közösségi oldalukon az áll, hogy a Román Jégkorong Szövetség döntése értelmében kell halasztani az összecsapást.

A Galaci VSK – Bukaresti Steaua összecsapást viszont megrendezték, ám az lapzárta után ért véget.

Közönségszórakoztató játék

Gyors, közönségszórakoztató, de ugyanakkor fegyelmezett hokit szeretne megvalósítani a magyar férfi jégkorong-válogatottnál Sean Simpson, az új szövetségi kapitány. A szeptemberben kinevezett, Svájccal 2013-ban világbajnoki ezüstérmet nyert szakember a héten találkozott először játékosaival, majd a lengyelek elleni csütörtöki és szombati – a budapesti Tüskecsarnokban sorra kerülő – felkészülési mérkőzések előtt a legutóbb edzést követően osztotta meg gondolatait a sajtóval.

„Nagyon jók az első tapasztalataim Magyarországról, a szövetségről és a fiúkról is, elégedett vagyok az edzésen nyújtott hozzáállásukkal” – fogalmazott Sean Simpson. Hozzátette: nem könnyű helyzetben vette át az irányítást, hiszen a koronavírus-járvány miatt több topjátékosra sem számíthat, így viszont mások is lehetőséget kaphatnak arra, hogy bizonyítsák, helyük van a magyar válogatottban. „Gyors, közönségszórakoztató, lelkes játékot szeretnék látni a fiúktól, ugyanakkor azt is elvárom tőlük, hogy fegyelmezettek legyenek és a végsőkig küzdjenek, soha ne adják fel” – vázolta edzői filozófiáját az MTI-nek a 60 éves kapitány, aki kétéves szerződést kötött a magyar szövetséggel.

A Tippmix Nemzetek Tornája keretében az első összecsapást ma 21 órától rendezik, míg a másodikat szombaton 15.10-től.

Az osztrákok nem mennek Budapestre

Az osztrák csapat nem megy Budapestre, ezért elmarad a története első elit világbajnokságára készülő magyar női jégkorong-válogatott mai és pénteki barátságos mérkőzése. A magyar szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint az osztrák szövetség a koronavírus-járvány magyarországi fejleményeire hivatkozva tegnap délután jelezte, hogy válogatottja nem utazik el, azaz lemondta a két találkozót.

„A Szerencsejáték Zrt. Nemzetek Tornája ennek ellenére nem marad el a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban, a Magyar Jégkorong Szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legmegfelelőbb ellenfeleket találja meg a Lisa Haley vezette együttes számára, amely folytatja vb-felkészülését a következő napokban” – olvasható a közleményben.

Az MJSZ azt ígérte, a módosított programot rövidesen közzéteszi, egyúttal felveszi azokkal a szurkolókkal a kapcsolatot, akik jegyet vásároltak az Ausztria elleni két mérkőzésre az Eventim hálózatán keresztül.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb