Koronavírus: 344 új megbetegedés

289

344 újabb megbetegedést regisztráltak az elmúlt 24 órában, ezzel 4761-re nőtt országszerte az igazolt koronavírusos esetek száma – közölte a stratégiai kommunikációs törzs. A Hargita megyei prefektusi hivatal ugyanakkor lapunkkal közölte: négyre nőtt az igazolt megbetegedések száma a megyében. A megye tesztelési kapacitása pillanatnyilag 120 teszt naponta.

A kedd kora délutáni adatok szerint jelenleg 25556-an élnek karanténban és 89976-an házi elkülönítésben. Jó hír, hogy 528-an nyolcan már meggyógyultak, de rossz hír, hogy 162 beteget az intenzív osztályon ápolnak, sokuk állapota kritikus. Eddig 210 a koronavírusos járványban elhunytak száma.

Megyei helyzetjelentés

A Hargita megyei kormányhivatal a Hargita Népével közölte: négyre nőtt az igazolt koronavírusos esetek száma a megyében. A negyedik beteget is az Etéden először igazol koronavírusos beteg fertőzte meg, legalábbis személyes kapcsolatban voltak egymással. Az eddig megfertőzöttek közül egy még a hétvégén elhunyt, a három koronavírusos beteget a székelyudvarhelyi városi kórházban ápolják a fertőző osztályon. Továbbra is zajlik a nyomozás a járvány megjelenése miatt, ennek eredményeként újabb hét embert helyeztek házi elkülönítésbe.

Pillanatnyilag Hargita megyében naponta 120 koronavírusos tesztet tudnak elvégezni két helyszínen a megyei egészségügyi igazgatóságnál és a csíkszeredai megyei sürgősségi kórháznál – tájékoztatta lapunkat a kormányhivatal. Eddig összesen 140 tesztet végeztek el a megyében.

Napi bírságok

A rendőrség és a csendőrség továbbra is ellenőrzi, hogy a lakosság betartja-e a szükségállapot előírásait. Legutóbb a rendőrök Csíkszereda és környékén tizenöt kereskedelmi egységnél (boltoknál) ellenőriztek, hogy nem emelték-e meg indokolatlanul az általuk forgalmazott termékek árát. Az ellenőrzések eredménye 16 bírság lett, összesen 80,5 ezer lej értékben. Ezen kívül 1200 lej értékben koboztak el a cégektől jogtalanul birtokolt javakat. A Csíki-medencében 178 személyt ellenőriztek, hogy betartják-e katonai rendeletek előírásait. Összesen 38 bírságot róttak ki 25410 lejt értékben, „közlekedési szabályok megszegéséért”. Székelyudvarhely és Gyergyószentmiklós környékén 89 bírságot róttak ki ugyanezért összesen: 137400 lej értékben.

A csendőrség sem tétlenkedett, az elmúlt 24 órában egyetlen 2000 lejes bírságot róttak ki, amiért valakinél nem volt saját felelősségre kitöltött nyilatkozat. Azért ilyen keveset, mert nyolcan megúszták hivatalos figyelmeztetéssel. A figyelmeztetések egyenlő arányban oszlottak meg a székelyudvarhelyiek és a gyergyószentmiklósiak között. Az egyetlen bírságot Gyergyószentmiklóson rótták ki a csendőrök.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek