Környezetvédelemből jeleskedtek az udvarhelyszéki diákok – Jól vigyáz a természetre az ifjúság

120

Véget ért az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) és az ALT Technologies Transylvania vállalat közös, általános és középiskolás diákoknak szóló Színezd újra! környezetvédelmi programja. A nyertes csapatok a március 5-i díjkiosztó gálán vehették át jutalmukat.

Az Osztály, vigyázz a természetre! mottóval tavaly ősszel harmadik alkalommal is meghirdetett környezetvédelem tematikájú programban nyolc udvarhelyszéki iskola csapata versengett a dobogós hely megszerzéséért, a legjobbaknak járó értékes nyereményekért.
A vetélkedőben részt vevő csapatok szeptemberben kezdték meg a felkészülést, október–decemberben pedig a környezettudatos vásárlás népszerűsítésében kellett bizonyítsanak. A diákok összesen 1200 vászonszatyrot osztottak szét a vásárlóknak a székelyudvarhelyi, parajdi és székelykeresztúri boltokban. Ja­nuárban az osztálytermeket „zöldítették”, azaz alakították át környezetbarát helyiségekké, és közben elkészítették a szintén környezetvédelmi témájú kisfilmjeiket is, amelyeket először március 5-én, az eredményhirdetés napján mutattak be. A zsűri összesítve pontozta a kisfilmeket, az osztályterem átalakítást és azok előkészületeire tett erőfeszítéseket.
A több hónapig tartó verseny eredményhirdetését a Stúdió Moziban tartották hétfőn. A zsűri és a szervezők igyekeztek minden csapatot díjazni, így a dobogósok pénzjutalommal – az első helyezettek például 6000 lejjel –, míg a negyedik helyezettek a Europe Direct Hargita Információs Központ ajándékaival térhettek haza.
Az V–VIII. osztályosok közül a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola VII. B osztálya végzett az első helyen, a középiskolások kategóriájában pedig az ugyancsak székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum XI. A osztálya. Az V–VIII. osztályosok kategóriájában második helyezett lett az udvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola VII. A osztálya, harmadik a parajdi Áprily Lajos Általános Iskola VIII. osztálya, negyedik helyen a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskola VII. B osztályának csapata végzett. A középiskolás kategóriában a dobogó második fokára a Tamási Áron Gimnázium X. B osztálya, a harmadikra a zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Gimnázium XI. osztálya állt, a Korondi Középiskola XI. A osztálya pedig a negyedik helyezett lett.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek