2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Környezettudatos életforma

Ismét bekapcsolódott a gyergyó­szentmiklósi Kós Károly Általános Iskola az Oszkár, a közlekedési kígyó nevű kampányba. A kéthetes program célja környezetkímélő közlekedésre szoktatni a gyerekeket. 


Szeptember 21-én kezdődött és két héten át tart az a nemzetközi környezetvédelmi kezdeményezés, amelyhez második alkalommal csatlakozik a Kós Károly Általános Iskola. Ennek célja játékosan a környezettudatos életformára nevelni a gyerekeket.

– A környezetkímélésen belül a közlekedésre fókuszálunk ebben az időszakban, próbáljuk rávenni a gyerekeket, hogy ne autóval jöjjenek iskolába, hanem inkább biciklit, rollert, deszkát használjanak. Fontos szempontunk az is, hogy ezalatt felfedezzék az iskola és a lakóhelyük közti utat – ismertette a programot Sándor Réka tanítónő, a tevékenység vezetője.

Mint mondta, minden I–IV. osztályos tanuló bekapcsolódott a programba, élvezik, hogy bevihetik az iskolába a különböző közlekedési eszközöket, deszkákat. 

– Mi azért szerettünk volna bekapcsolódni ebbe a programba, hogy a gyerekeket, és rajtuk keresztül a szülőket is arra ösztönözzük, hogy bár az iskolába alternatív módon próbáljanak eljutni. Nagyon fontos, hogy a gyerekek gyalogoljanak és biciklizzenek, nemcsak a kisebb szén-dioxid-kibocsátásért, de az egészséges életmódért is – húzta alá a Kós Károly Általános Iskola igazgatója, Csibi Zsuzsanna.

A kampány két hétig tart, és a tanulók pontokat kapnak annak függvényében, hogy mivel érkeztek iskolába, gyalog vagy biciklivel, és a játék során jutalomban részesülnek.


Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb