Kormányfői bejelentés: A családorvosokat is ellátják védőfelszereléssel

63

Védőfelszerelést és fertőtlenítőszert kapnak a családorvosok és az ambuláns rendelésben tevékenykedő egészségügyi személyzet is – jelentette be pénteken Ludovic Orban kormányfő, miután megbeszélést folytatott a csütörtökön hivatalába iktatott egészségügyi miniszterrel, Nelu Tătaruval.

Sajtótájékoztatót tart Ludovic Orban kormányfő és Nelu Tătaru egészségügyi miniszter                          Fotó: gov.ro

Pénteken délelőtt az egészségügyi tárca székhelyén tartott megbeszélésen vett részt Ludovic Orban kormányfő. A miniszterelnök személyesen kívánt részt venni az új miniszter Nelu Tătaru hivatalába való beiktatásán. A találkozó után Orban kijelentette, a koronavírus elleni harc célkitűzései változatlanok, „meg kell óvni a polgárok egészséget és életét, ugyanakkor meg kell akadályozni a vírus terjedését, növelni kell a közegészségügyi hatóságok diagnosztizálási kapacitását és fel kell készíteni a kórházakat a koronavírussal fertőzött betegek fogadására.

A kormányfő hozzáfűzte, a megbeszélésen szóba került az egészségügyi személyzet védelmének kérdése, kérte, hogy nemcsak a korházak személyzete, hanem a járóbeteg-rendelésben dolgozók és a háziorvosok is kapjanak védőfelszerelést és fertőtlenítőszereket.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek