Kórházban egy Steaua-drukker

41

A jégkorong Románia-kupa döntője alatt megrongálták a brassói Olimpic műjégcsarnok székeit a Steaua drukkerei, ám voltak zú­zások a csíki tábor helyén is. A találkozó végén egy fővárosi szurkoló a lelátóról leesett, őt egy brassói kórházban ápolják.

Törött székek a fővárosiak által elfoglalt lelátórészen. Rongáltak a Steaua-szurkolók
Törött székek a fővárosiak által elfoglalt lelátórészen. Rongáltak a Steaua-szurkolók

Törött székeket és rengeteg szemetet hagytak maguk után a Steaua szurkolói a kedd esti jégkorong Románia-kupa döntőjét követően, de voltak rongálások a csíki drukkerek által elfoglalt szektorokban is – nyilatkozta lapunknak tegnap Emilian Cernica, a Brassói Corona elnöke. A keddi döntőt a Sportklub nyerte, miután 3–2-re legyőzte a Steaua csapatát.
– A mérkőzés után körbejártuk a lelátókat és szemrevételeztük a károkat. A Steaua drukkerei által elfoglalt részen huszonöt törött széket találtunk, a csíki szurkolói szektorban ötöt – nyilatkozta lapunknak Emilian Cernica. A Brassói Corona vezetője szerint tegnap jegyzőkönyv készült a rongálásokról, melyet a Román Jégkorong Szövetségnek is elküldenek. – A döntő rendezője a szövetség volt, így a kár megtérítését is tőlük kérjük. Az, hogy ők miként hajtják fel a törött székek ellenérté­két, már az ő problémájuk – mondta a brassói klubvezető.
Az ünnepélyes díjkiosztó után egy Steaua-drukker – miközben egy pexalcsövet próbált bedobni a játéktérre éppen a trófeával tiszteletkört teljesítő Sportklub csapata felé – a lelátóról a pálya mellé, a palánk és a tribünt elválasztó folyosóra zuhant. Információink szerint a Steaua labdarúgócsapat hírhedt szurkolóseregének, a Peluza Sud nevű csoportosulás tagja a mintegy négyméteres zuhanást követően beütötte a fejét, és eszméletét vesztette. A helyszínen lévő mentősök hamar ellátták és kórházba szállították. Cernica lapunkkal azt közölte, súlyos fejsérülést szenvedett a fővárosi drukker, akit tegnap még egy brassói kórházban ápoltak.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek