hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Korcsolyákat és ütőket vásároltak

Három bajnokságban is szerepelnek a Felcsík SK jégkorongozói, a csíkkarcfalvi klub néhány éve műkorcsolya és rövidpályás szakosztállyal is bővült. Százötven leigazolt sportolója és nyolc edzője van a Felcsík SK-nak, közülük többen is új korcsolyát és hokiütőt kaphatnak egy sikeres pályázat következtében.

Tizenhat pár korcsolya és tizenhat hokiütő talál hamarosan gazdára. Sikeres pályázat révén vásárolt felszereléseket a Felcsík SK

Öt korosztályban indított idén jégkorongcsapatokat különböző pontvadászatokban a Felcsík SK, ám a klubnak van műkorcsolyázója és rövidpályás gyorskorcsolyázója is. A négy legkisebb korosztály, az U8, az U10, az U12 és az U14-es csapatok a Jégkorong Erdély Ligában játszanak – a klub alapítója egyébként a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület által indított sorozatnak – ám a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) égisze alatt a 12 és 14 év alatti korosztályos csapatok az erdélyi pontvadászat mellett a magyar bajnokságban is részt vesznek.
A 2017/2018-as idényben indított első alkalommal a klub U16-os csapatot a hazai bajnokságban, Antal Előd tanítványai pedig kezdésként a harmadik helyen zárták a pontvadászatot, a 2018/2019-es idényben pedig sikerült megismételniük a korábbi évben elért eredményüket. Érdekesség, hogy a csapat mindkét alkalommal a Bukaresti Steaua Rangerst győzte le a kisdöntőben, és csatlakozott a jóval nagyobb utánpótlásbázissal és múlttal rendelkező ISK Csíkszereda és ISK Gyergyószentmiklós kettőshöz a bajnoki dobogón. Akárcsak az U12 és U14-es korosztályú csapatok, a Felcsík SK U16-os csapata is a SZJA égisze alatt indul a magyar korosztályos bajnokságban a 2019/2020-as idényben is.
A klubvezetés igyekszik, hogy minőségi játékosfelszereléssel lássa el sportolóit, ehhez viszont sokszor külső forrásra is szükségük van. Az idén is sikeresen pályázott a Felcsík SK a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett sporttevékenységeket támogató programra, így biztos, hogy több gyerek is új korcsolyával, hokiütővel kezdheti el az idényt. – A pályázatunk összértéke 22 592 lej volt, amelyből 18 ezer lejt kaptunk a megyei önkormányzattól, a fennmaradó 4592 lej pedig a klubunk önrésze volt. A sikeres pályázat révén tizenhat pár minőségi korcsolyát és tizenhat hokiütőt vásároltunk, ezeket pedig szükség szerint osztjuk el sportolóink között – nyilatkozta lapunknak Kozma Ervin, a Felcsík SK ügyvezetője. Hozzátette, a klubnál nemcsak az aktív sportolók felkészítése élvez prioritást, hanem korcsolyaoktatás is zajlik.
– A felcsíki térség iskolásai számára évek óta biztosítunk kor­cso­lyaoktatási lehetőséget. Csík­csicsó, Madéfalva, Csíkrákos, Csík­madaras, Csíkdánfalva, Csík­karc­falva, Csíkszenttamás és Csík­szent­domokos általános iskoláinak előkészítő és első osztályos tanulói számára indítottuk el néhány éve a SuliKori programot, jelenleg mintegy ötszáz tanuló jár korcsolyaoktatásra a Felcsíki Műjégpályára. A diákok szállítására szintén pályáztunk a megyei önkormányzatnál, amely 4500 lejjel támogatja a diákok utaztatási költségeit – tette hozzá Kozma Ervin.
Mint minden évben, idén is toboroztak jégkorongozókat a Fel­csík SK-nál, mi több, tervben van egy nemzetközi torna szervezése is, amelynek létrejöttét ugyancsak 4500 lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa. Kozma elmondta, a tornát december 7-én és 8-án tartják, a Hargita megyei U8 és U10-es csapatok mellett magyarországi klubok korosztályos gárdái is részt vesznek a csíkkarcfalvi sportrendezvényen.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb