Körbefutják a Hargitát

81

Tíz nap múlva tartják a 4. Hargita Trail Running terepfutóversenyt. A Feel Good SE szervezésében augusztus 27-én zajló viadal részleteit Ilyés Loránd főszervező és a terepfutóverseny ötletgazdája, Magyari Attila ismertették.

Negyedik alkalommal szervezi meg a székelyudvarhelyi Feel Good csapata a Hargita Trail Runningot, amely az országos szintű Circuitul Carpaţilor terepfutóverseny része. A verseny első két kiadását Hargitafürdőn tartották, tavaly és idén is a Madarasi-Hargita és a főtámogató, a Pethő Panzió a helyszín.
Akárcsak előző években, ezúttal is három távban lehet benevezni: családi (5 km), krossz (15 km), maratoni (42 km). Jelentkezőkből nincs hiány, a benevezők száma már a start előtt két héttel meghaladta a tavaly jegyzett 170-et.
– Már több mint 200-an regisztráltak, hat országból. Az előző évekhez viszonyítva jóval többen, több mint húszan Magyarországról, de vannak jelentkezők Olaszországból, Angliából, Ausztriából, Németországból is, reméljük, el is tudnak jönni – közölte Ilyés. A távokkal kapcsolatosan elmondta: a családinak idén sincs tétje, a cél, hogy az 5 kilométeres távot a szülők, nagyszülők és 5–14 éven aluli gyerkőcök együtt tegyék meg. A másik két távon mérik a teljesítményt, díjazzák a legjobbakat. A 15 kilométeres cross gyakorlott futóknak való, népszerűségét jelzi, hogy már 150-en regisztráltak. A legkeményebb természetesen a 42 kilométeres maratoni táv, amely csakis edzett, rutinos és a nehéz terepen is jól teljesítő futóknak való. A versenyre a nevezési díj – amely tartalmazza a résztvevőknek járó startcsomagot is – a maratoni távra 90 lej, a crossra 80 lejbe kerül. A családi szaladásra 25 lej/fő a befizetendő összeg.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek