Könyvvásár a szebb ünnepért

Jótékonykodó Gyergyószentmiklós

117

Kétnapos könyvvásárt szervezett Gyergyószentmiklóson a helyi Tini Irodalmi Kör (TIK), az ebből befolyó összeget pedig jótékony célokra ajánlották fel. Az egyik gyergyószentmiklósi lokálban tartott vásáron jelképes összegekért a klasszikus remekművekhez, sőt a kortárs újdonságokhoz is hozzájuthatott a látogató, többen pedig megunt, vagy dupla példányban lévő könyveiket ajánlották fel. A szervező irodalmi kör vezetője, Miklós Réka – írói nevén Bleeding Bride – azt mondta, meglepődtek az érdeklődésen, számára pedig külön örömet jelent, hogy az általa – immár kilencedik éve – szervezett karácsonyi, jótékonysági akcióra is több pozitív visszajelzést kapott.

Egyre többen csatlakoznak. Bővül a felhozatal Fotó: Kertész László

Minden műfajt megtalálhattunk az asztalokon: a román és magyar nyelvű klasszikusok vagy éppen kortársirodalom mellett azok is örömmel csaphatták össze a kezüket, akik esetleg tankönyveket kerestek. Már a könyvvásár első napjának bevételéből nagy adag tűzifát vásároltak egy korábban bántalmazott, kislányát egyedül nevelő édesanya számára, majd ezt követően a további bevételt is jótékony célra fordították. Bleeding Bride elmondta: miután a közösségi oldalon megosztotta az első nap eredményét, szinte azonnal jelezte egy illető, hogy könyvet ugyan nem vásárol, viszont felajánl további harminczsáknyi tűzifát.
Másik karitatív program – amelyet az írónő immár kilencedik éve szervez – az Adakozz egy szebb karácsonyért! nevű kezdeményezés, célja pedig szintén a hátrányos helyzetű családok segítése. Öt évvel ezelőtt többen is felkarolták a kezdeményezését, és évente számos gyermek arcára sikerült mosolyt csalni – idén újra meghirdette az akciót.
– Nagyon sokan jótékonykodnának az ünnepek idején, csak nincs olyan csatorna, amelyen eljuttathatnák adományaikat a családokhoz – fogalmazott. Hozzátette: főként élelmiszerre, édességre, tisztálkodószerekre és játékokra lenne szükség, de természetesen a ruhanemű vagy bármiféle használati tárgy is jól jön.
Aki csatlakozni kíván a kezdeményezéshez, keresheti Miklós Rékát a Facebookon vagy hívhatja a 0744–970356-os telefonszámon.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek