Könyvek hétvégéje Csíkszeredában

148

Összesen 25 stand és több mint 40 program várja a könyvek szerelmeseit a tegnap megnyílt Csíkszeredai Könyvvásáron. A vasárnap záruló rendezvényen pódiumbeszélgetések, dedikálások hozzák közel a szerzőket az olvasókhoz. Kovács Hont Imre tudósítása.

Immár negyedik fejezetéhez ért a Csíkszeredai Könyvvásár egyre gazdagabb „regényciklusa”. Az Erőss Zsolt Arénát kiadók és könyvesboltok töltötték meg élettel és kiadványok ezreivel, a célközönség pedig ezúttal is átöleli – az olvasni még nem is tudóktól az olvasni már nem tudókig – valamennyi korosztályt.
A tegnap esti ünnepélyes megnyitón Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ igazgatója a 390 évvel ezelőtt született Kájoni Jánosról emlékezett meg: mint kifejtette, a Kájoni által 1675-ben alapított csíksomlyói ferences nyomda meghatározta Csíkszeredának az erdélyi művelődésben betöltött szerepét, az idei könyvünnep pedig az előtte való tisztelgésnek is eseménye.
Ráduly Róbert Kálmán polgármester a térség első sajtóorgánumáról, az 1849-ben kiadott Hadi Lapokról emlékezett meg, rámutatva, hogy Csíkszeredában évszázadokon átívelő hagyománya van a komoly szerzőknek, kiadóknak, nyomdáknak. A könyvvásár e hagyománynak a folytatása – jegyezte meg az elöljáró.
A naponta 10 és 20 óra között látogatható, vasárnap 14 órakor záruló könyvvásáron 25 stand van jelen, és több mint 40 kísérőprogram teszi teljessé a rendezvényt. A részletes programot megtalálják a Csíkszeredai Könyvvásár nevű Facebook-oldalon.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek