Könyv az együttélésről

Bemutató a megyei könyvtárban

108

Különböző népcsoportok önrendelkezése biztosította fennmaradásukat a más népek tengerében – ezt a következtetést vonta le dr. Puskás Attila, az Erdélyi Magyarörmények Szövetségének elnöke a Marosvásárhelyen megszervezett Együttélési modellek Erdélyben című konferencián. Ugyanakkor ismertette a konferencia budapesti folytatásán bemutatott tanulmányokat tartalmazó, Együttélési modellek a Kárpát-medencében című konferenciakötetet tegnap este Csíkszeredában.
Magyarország Csíkszeredai Fő­konzulátusa képviseletében Per­cze László konzul köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve az örményeknek a magyar történelemben és kultúrában betöltött pozitív szerepét. Az est moderátora Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője volt, aki az identitás és az együttélés kultúrája kérdéskörét feszegette vitaindítójában.
Dr. Puskás Attila, az Erdélyi Magyarörmények Szövetségének elnöke a marosvásárhelyi és a budapesti konferencia előzményeiről, létrejöttéről és az azokon elhangzott anyagokról beszélt, előrevetítve egy újabb, ezúttal az identitással foglalkozó tanácskozás megszervezését. Szász Ávéd Rózsa az erdélyi, ezen belül a marosvásárhelyi magyarörmények törekvéseiről beszélt, majd kötetlen beszélgetés alakult ki a hallgatósággal.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.