Könyv a bátorságról

327

Sosem növök fel címmel jelent meg Vencsel Katalin önéletrajzi könyve, amelyet péntek délután öt órakor mutatnak be a gyergyóditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház konferenciatermében.

Katika és nagy megvalósítása: a könyve Fotó: Nagyálmos Ildikó

Akinek nincs vesztenivalója, vagy legalábbis azt hiszi, megpróbál minden percet tartalmasan kihasználni, megélni, átérezni, beleadni apait-anyait. Éppúgy, mintha az utolsó volna. Sokan mégis feladják, nem hisznek magukban, de ez a főhősnőnkre nem vonatkozik. Katikát – bár születésétől más volt, mint a többi gyerek – szülei ugyanúgy nevelték, mint vele egykorú társait. Ezért nem csoda, hogy nem maradt ki semmi jóból, a falusi gyermekek boldog életét élte, ugyanúgy fürdött a patakban, szánkózott a falut körülölelő dombokon, biciklizett a tilosban…
Katika szinte mindent elárul a könyvben, így, ismeretlenül is közel engedi az olvasót. Egyfajta kitárulkozás ez a könyv, önéletrajzi napló, feketén-fehéren, amelyben a mesélő gyerekkorát, tinédzserkorát és felnőttéveit osztja meg az olvasóval, közvetlenül, mindenféle szirupos máz nélkül. Nem hízeleg, nem fényezi magát, nem próbálja jó színben feltüntetni élete fontos mozzanatait, hanem gátlások nélkül beszél mindarról, ami vele megtörtént. Az olvasó számára hamar kiderül, hogy a legszebb emberi tulajdonságok birtoklója: jószívű, segítőkész, kedves lány, mindig átlát a szitán, helyén van az esze, pontosan tudja, hogy kitől mire számíthat, ugyanakkor nagyon érzékeny a külvilág rezdüléseire. De talán a legfontosabb tulajdonsága, amire minden embernek szüksége lenne, a humorérzéke. Emiatt is tett szert annyi barátra, és emiatt tudott és tud a mai napig optimistán nézni a jövőbe. Aki nyavalyog a mindennapi nehézségek miatt és reménytelennek találja életét, kérjen tanácsot Katikától! Ő zsigerből tudja, hogyan kell küzdeni, és, hogy nincs lehetetlen, rajtunk múlik minden választás. Ajánlom a könyvet jó szívvel mindenkinek, aki ismeri őt, vagy ezután szeretné megismerni. Mert mindannyian jól tudjuk, egészséges emberként élni sem olyan egyszerű!
Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek