Konyhai felszereléssel bővült az újfalvi iskola

Célkitűzés teljesítve

240

Minden évben számos didaktikai eszközzel igyekeznek bővíteni a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola eszköztárát – ez idén sem volt másképp, hisz egy sikeres pályázatnak köszönhetően konyhai felszerelést kaptak, amit már birtokba is vehettek a gyermekek.

Konyhai felszereléseket kaptak. Jól kisütötték

Az idei tanévben az iskola egyik legfontosabb célkitűzése volt az újonnan kialakított technológiai szakterem felszerelésének gyarapítása. A helyi Katorzsa Egyesületen keresztül pályáztak a megyei önkormányzatnál, az elbírálást követően pedig 1700 lejes támogatásban részesültek, amelyet a pályázó szervezet közel 520 lejjel egészített ki. Az összegből elektromos tűzhelyet, daráló- és robotgépet, mixert, vízforralót, mérleget, különböző edényeket, illetve serpenyőket vásároltak, a hivatalos átadáson pedig ki is próbálhatták ezeket a gyermekek.
Néhány osztályközösség – a veteményeskertből betakarított tökből – tócsnit készített, de volt, aki bögrés süteményt, mások muffint sütöttek. A tapasztaltabbak a fasírttal, a rántott pityókával és a rizibizivel is megpróbálkoztak, összességében jól érezték magukat, elmondásuk szerint pedig örömteli, hogy már ilyen lehetőség is van az iskolában.
– A konyhai felszerelés beszerzése fontos célkitűzést jelentett számunkra, hisz a gasztronómiai műhelyben elsajátított elméleti és gyakorlati tudás által a diákjaink megismerhetik a hagyományos székely-magyar ízvilágot, ugyanakkor az egészséges táplálkozás iránt is érdeklődést mutatnak – fogalmazott Simon Katalin aligazgató, hozzátéve: mindezek által a tanulók kézügyessége és kreativitása is fejlődhet, sőt, a társas kapcsolatok is erősödhetnek.
A gyergyóújfalvi iskolában fontosnak tartják az alapvető főzési tech­nikák elsajátítását, mondván, fel­nőttkorban is hasznosíthatják ezeket az ismereteket a gyermekek.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek