Konstancán kezd az SZKC

48

Az egyik lehető legerősebb ellenfelet kapta a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata a Románia-kupa negyeddöntőjében. A Vlad Caba által felkészített alakulat a Konstancai HC ellen kell kivívja a továbbjutást, ráadásul idegenben. Tavaly ugyancsak a negyeddöntőben a tengerparti alakulat elütötte az SZKC-t a Final Fourba kerüléstől.

A legutóbbi kiírásban épp itt állította meg a Konstanca az SZKC-t Fotó: Csedő Attila

Kisorsolták tegnap délelőtt a Román Kézilabda Szövetség (FRH) székhelyén a férfi Románia-kupa második körének párosításait. A Székelyudvarhelyi KC is érdekelt volt a húzáson, a tét a Final Fourba jutás.
Azt már lehetett tudni, hogy nem kaphatnak könnyű ellenfelet, a nagy kérdés az volt, hogy hazai vagy idegen környezetben játsszák a negyeddöntőt – mivel a továbbjutó sorsa egyetlen párharcon dől el. Ezúttal idegenben kell pályára lépniük, az ellenlábas pedig a Konstancai HC lesz.
A tengerpartiak sokáig vezették a román bajnokság pontvadászatát, míg az őszi szezonban kiélezett mérkőzésen egyetlen góllal (31–30) szenvedett vereséget az SZKC a konstantacaiak otthonába. Tavaly – amikor még a másodosztályban szerepeltek – a Románia-kupában ugyancsak a második körben találkoztak velük. Akkor a városi sportcsarnokban elütötték az udvarhelyieket a további küzdelemtől. Ezúttal revansot vehetnek ezért.
A versenykiírás szerint ezzel a találkozóval indul a 2017-es esztendő, a meccseket február 1-jén játsszák.
Románia-kupa, a negyeddöntő párosításai: Tordai Potaissa – Temesvári Poli, Bukaresti Dinamo – Bukaresti Steaua, Konstancai HC – Székelyudvarhelyi KC, Dunărea Călărași – Bukaresti CSM.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.